Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Σκόπελο
Έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Σκόπελο

Έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Σκόπελο

Τ εν εξελίξει έργ της ς Θεσσαλίας στη Σκόπελο, αλλά και αυτά που αναμένεται να ξεκινήσουν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη με τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμ. Περίσση, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Συζητήθηκε η πορεία των εργασιών στα εν εξελίξει έργα της ς Θεσσαλίας όπως, η «Ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 920.000, το έργο δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων με χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το έργο κατασκευής αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ, η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Οικισμών Σκοπέλου – Πανόρμου – Κλήματος Σκοπέλου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκαν προ ολίγων μηνών οι της υφιστάμενης οδού Ελαιοτριβείο Αντωνίου-Κεραμωτό-Μαρκ-Χονδρογιώργη-Περιβολιού, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

Ακολούθως έγινε συζήτηση για τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο όπως είναι η αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου Σκοπέλου προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού –δίκτυο αποχέτευσης στο Λουτράκι και αντικατάσταση τσιμεντοσωλήνων στο Κλήμα προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ, νέο για τη στέγαση Δημοτικής Βιβλιοθήκης προϋπολογισμού 152.520 ευρώ, η κατασκευή περιπατητικών διαδρομών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, η ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Γλώσσας Σκοπέλου προϋπολογισμού 480.000 ευρώ και η ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης κτιρίου Δημαρχείου Σκοπέλου προϋπολογισμού 490.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναβαθμίζουμε τις υποδομές πρόσβασης στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου, από το ελαιοτριβείο Αντωνίου μέχρι την παραλία Περιβολιού, αλλάζουμε την εικόνα της παραλιακής ζώνης του λιμανιού της Σκοπέλου, κατασκευάζουμε νέα , βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το φυσικό με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και την ΕΕΛ Γλώσσας, κατασκευάζουμε νέο δίκτυο ύδρευσης στη Στάφυλο, μελετάμε την των οικισμών Σκοπέλου – Πανόρμου – Νέου Κλήματος.

Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε και με Προγραμματικές Συμβάσεις που υπογράφουμε με τον Δήμο Σκοπέλου προχωράμε στην υλοποίηση περιβαλλοντικών και αντιπλημμυρικών έργων με χρηματοδότηση από τα προγράμματα Φιλόδημος και Τρίτσης».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση