Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έργα της ΠΕΜΣ στην Αλόννησο
Έργα της ΠΕΜΣ  στην Αλόννησο

Έργα της ΠΕΜΣ στην Αλόννησο

Με εντατικούς ρυθμούς και καθημερινές παρεμβάσεις συνεχίζονται σε περιοχές της Αλοννήσου και αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες οδοστρωσίας, τοποθέτηση στηθαίων, αλλά και εργασίες στο νέο υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο του νησιού.

 

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη πραγματοποίησε αυτοψία στα που υλοποιούνται στην Αλόννησο από την , συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αλοννήσου κ. Βαφίνη, όπως στο κλειστό γυμναστήριο, στο δρόμο προς Γέρακα και στο Πατητήρι.

Συγκεκριμένα το έργο «Αποπεράτωση Υπογείου Χώρου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου στο Κλειστό Γυμναστήριο» του Δήμου Αλοννήσου, είναι προϋπολογισμού δαπάνης  260.000,00 ευρώ. Με το έργο αυτό θα γίνει η αποπεράτωση του υπογείου χώρου του Κλειστού Γυμναστήριου, καθώς και η αποπεράτωση – διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι:

  • Αποπεράτωση περιτοίχισης από οπλισμένο σκυρόδεμα και τσιμεντόστρωση περιβάλλοντος χώρου.
  • Κατασκευή – διαμόρφωση εσωτερικών χώρων υπογείου με τοιχοποιία.
  • Σοβάτισμα και βάψιμο της τοιχοποιίας. Επικάλυψη τοίχων WC απο κεραμικά πλακάκια
  • Τοποθέτηση κουφωμάτων (παραθύρων και θυρών) και κιγκλιδωμάτων.
  • Τοποθέτηση διακοσμητικής ψευδοροφής 200μ2
  • Διάστρωση δαπέδων με κουμπωτές λωρίδες συνθετικού ξύλου (Laminate) 150μ2.
  • Επένδυση βαθμίδων με μάρμαρο.
  • Επίστρωση αύλιου χώρου ισογείου (300μ2) και προαύλιου υπογείου (400μ2) με πλάκες από τσιμέντο.

Τοποθέτηση δύο μπασκέτων τοίχου, προδιαγραφών F.I.B.A. με δυνατότητα ανάκλησης με χειροκίνητο  μηχανισμό προς την οροφή.

Τοποθέτηση συγκροτήματος ορθοστατών Βόλεϊ.

  • Προμήθεια και τοποθέτηση 300 πλαστικών καθισμάτων.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση δύο πάγκων αναπληρωματικών.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ενός τραπεζιού γραμματείας με προστατευτικό στρώμα.

Για το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 124.000,00€, αντικείμενο του έργου στην χερσαία ζώνη του νέου λιμένα Πατητηρίου Αλοννήσου είναι:

α) Η επισκευή της υπάρχουσας ράμπας & β) η διαμόρφωση επιφάνειας της οδού πρόσβασης προς το σημείο ελλιμενισμού των εμπορικών πλοίων με σταμπωτό σκυρόδεμα.

Για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ (Ν.ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ)», προϋπολογισμού 250.000,00€, αντικείμενο του έργου είναι : α) βελτίωση  τμημάτων και σημείων του οδικού δικτύου – σήμανση των τμημάτων βελτίωσης, κατατάσσετε στην κατηγορία DV κατά (ΟΜΟΕ-ΛΚΟΔ) και β) τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο από Πατητήρι  έως Γέρακα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νήσου Αλοννήσου. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται έχουν να κάνουν με διαπλατύνσεις υπάρχοντος οδικού δικτύου:

  1. Χάραξη σημείων παρεμβάσεων.
  2. Εκσκαφή πρανών σε γαιώδη ή βραχώδη εδάφη.
  3. Απομάκρυνση προιόντων εκσκαφών.
  4. Ασφαλή επίχωση και συμπύκνωση νέων επιφανειών διαπλάτυνσης.
  5. Τοποθέτηση πινακίδων επικίνδυνων θέσεων, επί στύλων, στις θέσεις διαπλάτυνσης του οδικού δικτύου.

 Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Επισκέφθηκα την Αλόννησο για να δω από κοντά την των έργων της Περιφέρειας ς. Μαζί με τον δήμαρχο του νησιού κ. Βαφίνη αυτές τις μέρες έχουμε στενή συν και περιοδεύουμε στα για να δούμε από κοντά την των εργασιών. Καθημερινά είμαστε δίπλα στους , καταγράφουμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και σε απόλυτη συν με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τους Δήμους και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες αποκαθιστούμε τις ζημιές, υλοποιώντας παράλληλα νέα έργα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση