Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Έργα στην Σκόπελο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Έργα στην Σκόπελο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα στην Σκόπελο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμ. Περίσση, στη Σκόπελο, είχε την Δευτέρα 6-9-2021 η αντιπεριφερειάρχης  Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία περιόδευσε στα έργα της .

Στη συνάντηση, που προηγήθηκε της περιοδείας, συζητήθηκαν τα έργα που υλοποίησε, υλοποιεί και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο νησί της Σκοπέλου, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Σκοπέλου και τους τοπικούς φορείς.

Έγινε μια αποτίμηση των έργων που ολοκληρώθηκαν όπως, ενδεικτικά αναφέρουμε, στην περιοχή Τρούλος όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος, στην τοπική κοινότητα Ν. Κλήματος όπου έγινε ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, στους οικισμούς Σκοπέλου και Γλώσσας όπου έγιναν εργασίες ανακατασκευής καλντεριμιών προϋπολογισμού 260.000 ευρώ και σε περιοχές της Σκοπέλου όπου έγιναν αναπλάσεις και προϋπολογισμού 379.000 ευρώ.

Επίσης ολοκληρώθηκαν τα έργα, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου προϋπολογισμού 233.000 ευρώ, αντικατάσταση καταθλιπτικών αγωγών ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου προϋπολογισμού 494.000 ευρώ, οδικού δικτύου προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου-Γλώσσας (Λιμνονάρι) προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.

Συζητήθηκε η πορεία των εργασιών στα εν εξελίξει έργα της όπως, χαρακτηριστικά αναφέρουμε, η «Ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 920.000, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της υφιστάμενης οδού Ελαιοτριβείο Αντωνίου-Κεραμωτό-Μαρκ-Χονδρογιώργη-Περιβολιού, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, το δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων με χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το κατασκευής αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης φυσικά τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο νησί της Σκοπέλου όπως είναι η αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου Σκοπέλου προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού –δίκτυο αποχέτευσης στο Λουτράκι και αντικατάσταση τσιμεντοσωλήνων στο Κλήμα προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ, νέο κτίριο για τη στέγαση Δημοτικής Βιβλιοθήκης προϋπολογισμού 152.520 ευρώ, η κατασκευή περιπατητικών διαδρομών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, η κατασκευή αγωγού στην περιοχή Στάφυλου του Δήμου Σκοπέλου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, ο χώρος προβολής της ναυτικής κληρονομιάς Σκοπέλου προϋπολογισμού 90.605 ευρώ.

Σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναβαθμίζουμε τις πρόσβασης στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου, από το ελαιοτριβείο Αντωνίου μέχρι την παραλία Περιβολιού, αλλάζουμε την εικόνα της παραλιακής ζώνης του λιμανιού της Σκοπέλου, κατασκευάζουμε νέα πεζοδρόμια, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το φυσικό με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και την ΕΕΛ Γλώσσας, κατασκευάζουμε νέο δίκτυο ύδρευσης στη Στάφυλο , μελετάμε την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Σκοπέλου – Πανόρμου – Νέου Κλήματος, αναδεικνύουμε ιστορικά θρησκευτικά μνημεία όπως η Επάνω Παναγιά-Παναγίτσα.

Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αξιοποιούμε όλα τα που διαθέτουμε και με Προγραμματικές Συμβάσεις που υπογράφουμε με τον Δήμο Σκοπέλου προχωράμε στην υλοποίηση περιβαλλοντικών και αντιπλημμυρικών έργων με χρηματοδότηση από τα προγράμματα Φιλόδημος και Τρίτσης».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την παράταση υποβολής αιτήσεων στο #κτηματολόγιο #κτηματολόγιο - https://t.co/pfaP3bJH7X -

  • Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/dp9rCldPn4 -

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

"Αλιεύοντας" την είδηση