Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Έργα στην Σκιάθο
Έργα στην Σκιάθο

Έργα στην Σκιάθο

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021, στο της ΠΕΜΣ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε εξέλιξη:

-Τα αντιπλημμυρικά έργα 2.356.000 ευρώ, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές  «Τρούλος»,  «Αχλαδιές»,  «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή» και η β΄φάση της διευθέτησης.

– Η χρηματοδότηση  της συνέχισης λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου μέχρι τις 30-6-2022, με συνολικό προϋπολογισμό 70.000 ευρώ

-Η κατασκευή νέων πεζοδρομίων στην οδό Σκιάθου – Κουκουναριών Β΄ φάση με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ

-Η αποκατάσταση βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Σκιάθου με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ

-Η στερέωση και αποκατάσταση του Κάστρου Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του, με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ

-Η στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

-Η στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

-Η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με προϋπολογισμό 1.214.339,99 ευρώ

-Η Προγραμματική σύμβαση για τη «Μελέτη επέκτασης ΧΥΤΑ Σκιάθου» με προϋπολογισμό 170.748,88 ευρώ (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας)

-Η Προγραμματική σύμβαση για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών- Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ (από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για την υποβολή έργων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας-Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση(ΟΧΕ) Βορείων Σποράδων, που αφορούν την ανάπτυξη της Σκιάθου και με τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την εξέλιξη των έργων και υπογράμμισε ότι η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια και της Υπηρεσίες της έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών για το νησί. Συνεχίζοντας σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας θα υλοποιηθούν μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής.

«Ευχαριστούμε θερμά την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, όπως και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στα θέματα που αφορούν στο νησί. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα που βελτιώνουν τις και την καθημερινότητα του πολίτη. Πρόκειται για έργα ουσίας που προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια και δημιουργούν προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση