Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έργα αγροτικής οδοποιίας στη Σκιάθο ύψους 899.000 ευρώ
Έργα αγροτικής οδοποιίας στη Σκιάθο ύψους 899.000 ευρώ

Έργα αγροτικής οδοποιίας στη Σκιάθο ύψους 899.000 ευρώ

499.000,00 για τη βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας Κεχριά Πυργί και

400.000,00 για τη βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας Κεχριά Ι.Μ. Παναγίας Κεχριάς

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ανακοίνωση του σήμερα, Τετάρτη, 24 Αυγούστου , ενέκρινε την χρηματοδότηση προς τον Δήμο Σκιάθου ύψους 899.000,00 από την 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το έργο του Δήμου Σκιάθου αφορά έργα ασφαλτόστρωσης ύψους, 499.000,00 για τη βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας Κεχριά Πυργί συνολικού μήκους 1,5 χλμ και 400.000,00 για τη βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας Κεχριά Ι.Μ. Παναγίας Κεχριάς συνολικού μήκους 1,6 χλμ.

Οι υφιστάμενοι οδοί είναι χωματόδρομοι σε όλο το μήκος τους με ανομοιόμορφο πλάτος, σε πολλά τμήματα παρουσιάζουν κατά μήκος κλίσεις που υπερβαίνουν το 20%, με συνεχόμενους ελιγμούς με μικρές ακτίνες δίχως τις κατάλληλες επικλίσεις, με προβληματική απορροή υδάτων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες ως προς την ασφαλή προσβασιμότητα.

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας, να γίνει ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων και  να αναβαθμιστούν οι υποδομές στο τόσο στο ορεινό τμήμα του δήμου μας που έχει πληγεί επανειλημμένως από καιρικά φαινόμενα όσο και σε περιοχές με υψηλή επισκεψιμότητα. Τους τελευταίους μήνες με σκληρή δουλειά και συντονισμένες ενέργειες εξασφαλίσαμε 3.600.000,00 για έργα αγροτικής οδοποιίας, 2.700.000,00 από το “Αντώνης Τρίτσης” και 899.000,00 από το του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα και τη στενή συνεργασία σε όλα τα στάδια της υποβολής της αίτησης, αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει στα θέματα που αφορούν τη Σκιάθο”, δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.
Η 4.3.4 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό %, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 43 εκατ. . Η συγκεκριμένη Δράση -που ενεργοποιήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του - αφορούσε την υποβολή ηλεκτρονικών προτάσεων από τους Δήμους της χώρας για έργα βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, τα οποία υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης της εν λόγω Δράσης, μετά από αίτημα Δήμων της Μαγνησίας και πρωτοβουλία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική τηλεδιάσκεψη στις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη συμμετοχή όλων των Δήμων της Μαγνησίας και του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, αναφορικά με την εν λόγω Δράση και το περιεχόμενο και τον στόχο της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση