Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έργα 2.3 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Σκιάθου
Έργα 2.3 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Σκιάθου

Έργα 2.3 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Σκιάθου

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αντιπλημμυρικά έργα,  συνολικού προϋπολογισμού 2.356.000 ευρώ στη Σκιάθο, δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς η Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έργου για την αποκατάσταση των υδατορεμάτων και των χειμάρρων που επλήγησαν από τις πλημμύρες και την αντιπλημμυρική των παραρεμάτιων περιοχών.

Ειδικότερα οι περιοχές επέμβασης είναι οι εξής:

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας «μετά από τα μηνύματα των καιρών και του καιρού εντατικοποιούμε την προσπάθεια για να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά τη Θεσσαλία και να προφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Με την Αντιπεριφερειάρχη ς και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Πλωμαρίτη και τους περιφερειακούς μας συμβούλους σχεδιάζουμε και υλοποιούμε αντιπλημμυρικά έργα που μπορεί να μην φαίνονται, αλλά λειτουργούν όταν υπάρχει ανάγκη. Πρόκειται για  έργα ουσίας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έργα λειτουργικά, χρήσιμα που πιάνουν τόπο. Ειδικά στη Σκιάθο, τα έργα αυτά έχουν και αναπτυξιακή διάσταση αφού οι περιοχές παρέμβασης είναι από τις πιο γνωστές και τουριστικά αξιοποιημένες, που υποδέχονται  πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο».

Τα προς αντιπλημμυρικά έργα αφορούν γενικά:

  • Στην κατασκευή έργων διευθέτησης της κοίτης των υδατορεμάτων με την κατασκευή ορθογωνικών τάφρων από οπλισμένο .
  • Στην κατασκευή τεχνικών διάβασης από οπλισμένο στις θέσεις υφιστάμενων οδών.
  • Στην επένδυση της κοίτης και των πρανών για την αποφυγή διαβρώσεων και υποσκαφών.
  • Επένδυση των έργων διευθέτησης με πλάκες, στις θέσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε οι κατασκευές να συμβαδίζουν με την της περιοχής και τον οικότοπο Natura.
  • Κατασκευή έργων συναρμογής για τη συναρμογή των νέων έργων με τα υφιστάμενα.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση