Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επιστροφή των περίπου 2.000 πελατών της Thomas Cook στη Σκιάθο
Επιστροφή των περίπου 2.000 πελατών της Thomas Cook στη Σκιάθο

Επιστροφή των περίπου 2.000 πελατών της Thomas Cook στη Σκιάθο

Ο  Δήμος Σκιάθου, με την νακοίνωση της χρεοκοπίας της εταιρείας Thomas Cook, βρίσκεται σε επικοινωνία με το τουριστικό γραφείο που πρακτορεύει την εταιρεία στη Σκιάθο, με την Ένωση Ξενοδόχων και τον Διευθυντή της Fraport,  για να συμβάλει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η επιστροφή των περίπου 2.000 πελατών της Thomas Cook στη Σκιάθο έχει προγραμματιστεί για τις 25, 27 και 29 Σεπτεμβρίου, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για την ενημέρωση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί μία ειδική ιστοσελίδα, η thomascook.caa.co.uk, με πληροφορίες για την επιστροφή τους.

Η χρεοκοπία έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία του νησιού, μιας και σημαντικό μέρος των πληρωμών δεν θα καλυφθεί αλλά και μακροπρόθεσμα μιας και 70.000 περίπου αεροπορικές θέσεις μένουν ακάλυπτες για την επόμενη χρονιά.

Η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με, το Υπουργείο Τουρισμού και τοπικούς φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων, θα κινηθεί δυναμικά, για άνοιγμα σε νέες αγορές σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το συντομότερο δυνατό αυτό το κενό αλλά και για να μειωθεί η εξάρτηση προσέλκυσης επισκεπτών από μία χώρα.

Δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων κατάρρευσης της Thomas Cook ζητά ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κατάρρευσης του βρετανικού τουριστικού κολοσσού Thomas Cook, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με γραπτή του Ερώτηση, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με πάνω από 21.000 εργαζόμενους και εκατοντάδες εταιρίες με αποκλειστική συνεργασία στους τομείς της φιλοξενίας, των αερομεταφορών και της ς, η Thomas Cook είχε ανεπτυγμένη δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο και Ισπανία, ενώ η εργασιακή αβεβαιότητα που θα βιώσουν οι εξ' αιτίας αυτής της εξέλιξης, δεν πρέπει να λησμονηθεί.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ερωτά την Επιτροπή σχετικά με τη δυνατότητα και την ευελιξία άντλησης πόρων σε αυτή τη χρονική φάση τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιο, το οποίο παρέχει στήριξη σε αντίστοιχες περιπτώσεις αποχώρησης μεγάλων επιχειρήσεων από την αγορά, εξ' αιτίας αλλαγής συνθηκών στο παγκόσμιο εμπόριο, όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το οποίο ήδη χρηματοδοτεί έργα για τον εφοδιασμό των εργαζομένων με τις που απαιτούν οι θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας, στη χώρα μας.

Η δυνατότητα κάθε κράτους – μέλους να ζητήσει την ενεργο των εργαλείων, καθώς και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στα προγράμματα από ένα άτακτο , είναι μερικές ακόμη διευκρινίσεις που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ς:

Η κατάρρευση της Thomas Cook, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες τουρισμού με 21.000 εργαζομένους, προκαλεί κλυδωνισμούς στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί το λουκέτο στην εταιρία, τόσο στους εργαζομένους, όσο και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η εταιρεία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στη νότια Ευρώπη – Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρος – καθώς και τα λίγα εργαλεία ς των θέσεων εργασίας και των συνεργαζομένων εταιρειών στη φιλοξενία, τις αερομεταφορές και την , ερωτάται η Επιτροπή:

Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για σκοπούς επιχειρηματικής στήριξης τόσο των συνεργαζομένων επιχειρήσεων του τουρισμού και των εργαζομένων τους, όσο και των εργαζομένων απευθείας στην Thomas Cook;

Θα μπορούσε η κάθε χώρα να ζητήσει την ενεργοποίηση του Ταμείου ξεχωριστά ή θα πρέπει να υπάρξει μία κοινή αίτηση;

Πως θα επηρεάσει τις διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων επιχειρήσεων αλλά και τις δράσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την χρεωκοπία της εταιρείας από μία πιθανή άτακτη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ;

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση