Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Επιστολή Δ. Κολυνδρίνη στον δήμαρχο Σκιάθου
Επιστολή Δ. Κολυνδρίνη στον δήμαρχο Σκιάθου

Επιστολή Δ. Κολυνδρίνη στον δήμαρχο Σκιάθου

προς τον δήμαρχο Σκιάθου Θ. Τζούμα, με θέμα την αποζημίωση πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες της 30ης Σεπτεμβρίου , μετά από το έγγραφο της .Γ. Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Στην της, η αντιπεριφερειάρχης καλεί τον δήμαρχο να ξεκινήσει άμεσα τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών των δικαιούχων και να τα αποστείλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικά της μηχανήματα, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό βρέθηκε στο νησί για την αποκατάσταση ζημιών και συνάμα προχώρησε τάχιστα σε όσες διαδικασίες προβλεπόταν για την αποζημίωση των πληγέντων.

Πραγματοποίησε αυτοψία στις που προκλήθηκαν, έγινε η σύσταση επιτροπών, η συλλογή των δικαιολογητικών, η αξιολόγηση και η αποστολή αυτών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το ΦΕΚ που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, εκδόθηκε στις 2 Απριλίου 2020 και το έγγραφο της .Γ. Βιομηχανίας απεστάλη στην Περιφέρεια στις 14 Μαΐου 2020.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ ανέφερε : «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρήσαμε γρήγορα σε όσες διαδικασίες προβλέπονταν και αναμέναμε την έκδοση του ΦΕΚ και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Αναμένουμε από τον Δήμο Σκιάθου την συλλογή και αποστολή προς την Περιφέρεια όσων δικαιολογητικών αναφέρονται στο έγγραφο της Γ.Γ. Βιομηχανίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποζημίωση των πληγέντων».

 

Επιβεβλημένη η υλοποίηση του δρομολογιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος -Κουκουναριές με ευθύνη του Δήμου

Όποια άλλη διαδικασία ή προοπτική καθίσταται αδύνατη, αρχομένης της θερινής περιόδου

Αναλυτικά η επιστολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη προς τον δήμαρχο Σκιάθου, με θέμα την εκτέλεση συγκοινωνίας στην άγονη λεωφορειακή γραμμή Σκιάθος-Κουκουναριές :
«κ. Δήμαρχε,

Μετά την ακύρωση της υπ’αριθμ 40/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, περί «έγκρισης παράτασης ισχύος μισθωτικών συμβάσεων για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου Σκιάθου-Κουκουναριών-Σκιάθου έως 30-10-2020 και το ζήτημα που ανέκυψε, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Μετά από τη συνάντηση που είχαμε, παρουσία του προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΜΣ στο γραφείο μου, περί τα τέλη Ιανουαρίου και το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης στις 10 Φεβρουαρίου, σας επισημάνθηκε ότι, η άγονη λεωφορειακή γραμμή Σκιάθος-Κουκουναριές έχει παραχωρηθεί με την αρ. 916/1986 απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας στον Δήμο Σκιάθου, ενώ ταυτόχρονα σας ζητήθηκε να ενημερώσετε άμεσα την Δ/νση Μεταφορών για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί μέχρι σήμερα, με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Νέα επιστολή, σας στάλθηκε από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών στις 5-5-2020 ζητώντας εκ νέου να γνωστοποιήσετε τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί, καθώς η εξέλιξη των δημοτικών αποφάσεων μας προβλημάτιζε σε σχέση με το αν θα οδηγούσε σε κάποιο αποτέλεσμα.

Στις 15 του ίδιου μήνα η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σας απέστειλε επιστολή, στην οποία μνημονευόταν η αρ. 40/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου από την οποία προκύπτει η βούληση της Δημοτικής Αρχής για διατήρηση της άγονης γραμμής.

Με δεδομένη λοιπόν:
Α) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην υλοποίηση του συγκοινωνιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος-Κουκουναριές που δεν εγκρίθηκε από την Διοίκηση,
Β) την αλληλογραφία με τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων,
Γ) τη βούληση του Δημάρχου να διατηρήσει την άγονη γραμμή η οποία προκύπτει τόσο από την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από την Επιτροπή του άρθρου 152 . 3463/2006,
Δ) του Νομικού Πλαισίου όπως αυτό καθορίζεται από τις διατάξεις του Νόμου 967/1979
Ε) της έναρξης της θερινής περιόδου
ΣΤ) και τέλος της μη άρνησής σας να εκπονήσετε το έργο αυτό, μέχρι σήμερα που ξεκινά η θερινή σεζόν
σας επισημαίνουμε ότι, οποιαδήποτε αλλαγή στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της άγονης γραμμής, καθίσταται αδύνατη.

Το νομικό πλαίσιο και το χρονικό διάστημα είναι απαγορευτικά για οποιαδήποτε άλλη λύση, πλην της υλοποίησης του συγκεκριμένου δρομολογίου, από το Δήμο Σκιάθου, με τον τρόπο που εσείς θα αποφασίσετε. Η λύση είναι μονόδρομος και όποια άλλη δεύτερη δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Εν κατακλείδι, τα τρία λεωφορεία ιδιοκτησίας του Δήμου Σκιάθου, θα πρέπει να αξιοποιηθούν στην άγονη γραμμή προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Δήμος».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/mxYkWnwdmq -

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

"Αλιεύοντας" την είδηση