Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επίσκεψη του βουλευτή Κων. Μαραβέγια στη Σκιάθο
Επίσκεψη του βουλευτή Κων. Μαραβέγια στη Σκιάθο

Επίσκεψη του βουλευτή Κων. Μαραβέγια στη Σκιάθο

Στο επίκεντρο των επαφών του η άμβλυνση των συνεπειών του κορωναϊού

Για τα προβλήματα στον τουρισμό και γενικότερα για τις συνέπειες της κρίσης του κορωναϊού στην τοπική οικονομία, ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το Σαββατοκύριακο στην Σκιάθο.

Ο κ. Μαραβέγιας είχε διαδοχικές επαφές με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα, τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Σκιάθου Ν. Φεγγερό, στελέχη της τοπικής Ν.Δ., επαγγελματίες και κατοίκους του νησιού.

Κατά τη με τον δήμαρχο της Σκιάθου, ο κ. Τζούμας ευχαρίστησε καταρχάς τον βουλευτή για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του με σκοπό την επίλυση προβλημάτων, τόσο κατά την περίοδο που είχε κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και στη συνέχεια για την άμβλυνση των συνεπειών από την πανδημία του κορωναϊού στους τομείς της υγείας και του τουρισμού.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μαραβέγια για τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που έλαβε η δημοτική αρχή, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της Σκιάθου στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε την ανάγκη για δικαιότερη κατανομή των πόρων προς τους Δήμους (ΚΑΠ), δεδομένου ότι το καλοκαίρι οι απαιτήσεις αυξάνονται (διακομιδή σκουπιδιών, συχνές συγκοινωνίες κ.λπ.)

Κοινή ήταν η άποψη ότι εάν δεν υπήρχε ο κίνδυνος του κορωναϊού, φέτος η τουριστική περίοδος θα είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Στη συνάντηση με τον κ. Φεγγερό τέθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν το νησί, αλλά και την τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Δεδομένου ότι έχουν διαλυθεί οι τοπικές οργανώσεις των υπολοίπων νησιών των Β. Σποράδων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία τους, με τον κ. Μαραβέγια να δεσμεύεται ότι θα συνεργαστεί με τα κατά τόπους στελέχη και θα συμβάλει για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Τέλος, οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι βιώνουν άμεσα τις συνέπειες του κορωναϊού, εξέφρασαν στον βουλευτή την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα και ζήτησαν τη στήριξή του στα αιτήματά τους που αφορούν τη λήψη επιπλέον οικονομικών μέτρων.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στο 16%, την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, τη μη σφράγιση των επιταγών και την αντικατάστασή τους με νέες ισόποσες επιταγές, αλλά και για τη μείωση του ενοικίου έως την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας τους ενημέρωσε για τη δυνατότητα των μικροχρηματοδοτήσεων, που προβλέπει το νομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή και τόνισε ότι, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των προβλημάτων, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να προωθήσει την ικανοποίηση των οικονομικών ελαφρύνσεων που επιδιώκουν. Επισημαίνεται ότι ήδη έχει καταθέσει σχετική αναφορά στους υπουργούς Οικονοµικών Χ. Σταϊκούρα, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  Ι. Πλακιωτάκη και Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων Ι. Βρούτση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση