Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επισκέψεις σχολείων της Σκοπέλου στην εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Βακράτσα
Επισκέψεις σχολείων της Σκοπέλου στην εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Βακράτσα

Επισκέψεις σχολείων της Σκοπέλου στην εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Βακράτσα

Ο   ς Περίσσης στα εγκαίνια της ομαδικής  εικαστικής ς με θέμα: «ΤΑ ΚΑΪΚΙΑ ΠΛΗΩΝΑΜΕ» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, είχε απευθύνει ανοιχτή  πρόσκληση σε όλα τα σχολεία του νησιού μας για να επισκεφτούν την   που φιλοξενείται στο Αρχοντικό Βακράτσα, να δουν από κοντά τα εκθέματά της και να γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία της ναυπηγικής τέχνης.

Με μεγάλη τα σχολεία της Σκοπέλου αποδέχτηκαν την πρόκληση και  έτσι εκ μέρους του Δήμου Σκοπέλου, η δημοτική  σύμβουλος Μαρία  Σοφικίτου και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου, υποδέχτηκε στο  Αρχοντικό Βακράτσα τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου, του υμνασίου και του Λυκείου Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων,  την εικαστική έκθεση επισκέφτηκαν τα παρακάτω σχολεία:

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν την ομαδική εικαστική έκθεση, οι  μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου, συνοδευόμενοι από την λυκειάρχη  Αλεξία Καπραβέλου και από καθηγητές τους.

Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής ς στο Αρχοντικό Βακράτσα, όλοι μαζί επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν  στο Μουσείο Νιρβάνα από την αρχαιολόγο Ρηγίνα Μπουνταλά.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου την έκθεση επισκέφτηκαν οι μαθητές του  Γυμνασίου Σκοπέλου, συνοδευόμενοι από την γυμνασιάρχη Κυριακή
Θεοδώρου και από καθηγητές τους.  Αφού είδαν από κοντά τα εκθέματα της  εικαστικής έκθεσης, στην συνέχεια περιηγήθηκαν τους χώρους για να  θαυμάσουν τα εκθέματα που υπάρχουν μέσα στο κτίριο του Αρχοντικού  Βακράτσα.

Τέλος, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου την έκθεση επισκέφτηκαν τέσσερα τμήματα  μαθητών της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου  Σκοπέλου, συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους.

Εκτός  από τα εκθέματα της εικαστικής έκθεσης περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους  του Αρχοντικού Βακράτσα και παρακολούθησαν το βίντεο που προβλήθηκε κατά  την διάρκεια της τελετής εγκαινίων της έκθεσης, με τις αφηγήσεις των  ναυπηγών και των ιδιοκτητών ψαροκάικων που προσπαθούν να βρουν τρόπους  για να αντισταθούν στην επιδοτούμενη καταστροφή των ξύλινων αλιευτικών  σκαφών, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με την εκπαιδευτική που πραγματοποίησαν, οι μαθητές των σχολείων εντυπωσιάστηκαν και τους δόθηκε  η  ευκαιρία να δουν από κοντά τα εκθέματα και να ταξιδέψουν νοερά στην  παράδοση και στην ιστορία του νησιού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση