Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Επισκέψεις σχολείων της Σκοπέλου στην εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Βακράτσα
Επισκέψεις σχολείων της Σκοπέλου στην εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Βακράτσα

Επισκέψεις σχολείων της Σκοπέλου στην εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Βακράτσα

Ο δήμαρχος Σκοπέλου  Σταμάτης Περίσσης στα εγκαίνια της ομαδικής  εικαστικής έκθεσης με θέμα: «ΤΑ ΚΑΪΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΑΜΕ» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, είχε απευθύνει ανοιχτή  πρόσκληση σε όλα τα σχολεία του νησιού μας για να επισκεφτούν την έκθεση  που φιλοξενείται στο , να δουν από κοντά τα εκθέματά της και να γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία της ναυπηγικής τέχνης.

Με μεγάλη χαρά τα σχολεία της Σκοπέλου αποδέχτηκαν την πρόκληση και  έτσι εκ μέρους του Δήμου Σκοπέλου, η δημοτική  σύμβουλος Μαρία  Σοφικίτου και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου, υποδέχτηκε στο  τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων,  την εικαστική έκθεση επισκέφτηκαν τα παρακάτω σχολεία:

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν την ομαδική εικαστική έκθεση, οι  μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου, συνοδευόμενοι από την λυκειάρχη  Αλεξία Καπραβέλου και από καθηγητές τους.

Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Αρχοντικό Βακράτσα, όλοι μαζί επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν  στο Νιρβάνα από την Ρηγίνα Μπουνταλά.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου την έκθεση επισκέφτηκαν οι μαθητές του  Γυμνασίου Σκοπέλου, συνοδευόμενοι από την γυμνασιάρχη
και από καθηγητές τους.  Αφού είδαν από κοντά τα εκθέματα της  εικαστικής έκθεσης, στην συνέχεια περιηγήθηκαν τους χώρους για να  θαυμάσουν τα εκθέματα που υπάρχουν μέσα στο του Αρχοντικού  Βακράτσα.

Τέλος, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου την έκθεση επισκέφτηκαν τέσσερα τμήματα  μαθητών της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου  Σκοπέλου, συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους.

Εκτός  από τα εκθέματα της εικαστικής έκθεσης περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους  του Αρχοντικού Βακράτσα και παρακολούθησαν το βίντεο που προβλήθηκε κατά  την διάρκεια της τελετής εγκαινίων της έκθεσης, με τις αφηγήσεις των  ναυπηγών και των ιδιοκτητών ψαροκάικων που προσπαθούν να βρουν τρόπους  για να αντισταθούν στην επιδοτούμενη καταστροφή των ξύλινων αλιευτικών  σκαφών, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν, οι μαθητές των σχολείων εντυπωσιάστηκαν και τους δόθηκε  η  ευκαιρία να δουν από κοντά τα εκθέματα και να ταξιδέψουν νοερά στην  παράδοση και στην ιστορία του νησιού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

"Αλιεύοντας" την είδηση