Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επιχορήγηση για παιδική χαρά του Δήμου Σκιάθου
Επιχορήγηση για παιδική χαρά του Δήμου Σκιάθου

Επιχορήγηση για παιδική χαρά του Δήμου Σκιάθου

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση παιδικής χαράς ύψους 206.000 ευρώ.  Το αίτημα είχε υποβάλει η Δημοτική Αρχή στις 30/9/2019 και αφορούσε στην ένταξη στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού νέας παιδικής χαράς στο οικοδομικά τετράγωνα του Γ' τομέα 203 και 240.

Βασικό κριτήριο επιλογής των παιδικών χαρών αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός των χώρων, ως χώρος παιδικής χαράς από το σχέδιο πόλης, καθώς επίσης τα λειτουργικά τους προβλήματα και η θέση τους στον αστικό ιστό δηλαδή, περιοχές που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων θα δημιουργήσει τόπους ς για μικρούς και μεγάλους, με σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα, θα είναι απολύτως ασφαλείς αφού θα ικανοποιούν τις σύγχρονες απαιτήσεις, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών (Υπουργική Απόφαση υπαρίθμ. 28492/11-05-2009), όπως και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί  την Κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα του Δήμου και ιδιαίτερα τον Σκιαθίτη Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη για την καθοριστική βοήθεια του, και επισημαίνει πως “Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, και δημιουργεί σύγχρο χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης για τα . Η σκληρή δουλειά που γίνεται από την Δημοτική Αρχή στο πρώτο επτάμηνο ήδη αρχίζει να αποδίδει καρπούς.”

Δωρεά Γ. Π. Αλεξανδρίδη

Η Σκιάθος, έχει τύχει υποστήριξης ευεργετών που ανεξάρτητα από την οικονομική τους επιφάνεια πρόσφεραν τη βοήθειά τους για τις ανάγκες του νησιού.

Είναι πολλές οι φορές που η υποστήριξη έρχεται συστηματικά από τους ίδιους ευαισθητοποιημέ, είτε αυθόρμητα είτε μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει για τη σπουδαία προσφορά του ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αδιάλειπτη και γενναιόδωρη προσφορά του, για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων, εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο το γιορτινό τραπέζι, Χριστούγεννα και Πάσχα, σε δεκάδες οικογένειες, αλλά και μεριμνώντας για την τους, καλύπτοντας τη δαπάνη απαιτητικών χειρουργικών επεμβάσεων και εξειδικευμένων εξετάσεων.

Συνεπής στην παραδειγματική προσφορά του, και φέτος εξασφάλισε το σε όσους έχουν ανάγκη. Φέτος αντί του οβελία, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού COVID-19 διέθεσε το αντίστοιχο ποσό σε μετρητά για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Η της βοήθειας έγινε με διακριτικότητα από την Ματούλα Χονδρονικολή Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κοινωνικής ς, με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου.

Ο Σκιάθου , συγχαίρει για την αδιάλειπτη και γενναιόδωρη προσφορά του, τον   Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη και τον Παράσχο Γεωργ. Αλεξανδρίδη, οι οποίοι για ακόμη μια φορά γίνονται αρωγοί για την κάλυψη αναγκών του νησιού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση