Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Επέκταση  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο 
Επέκταση  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο 

Επέκταση  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο 

 

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δημοπράτηση της επέκτασης της λειτουργούσας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο. Το συνολικού προϋπολογισμού 970.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Με την επέκταση της λειτουργούσας ΕΕΛ Κουκουναριών, αυξάνεται η δυναμικότητα της από εξυπηρετούμενο πληθυσμό 2.200 ι.κ. σε 5.000 ι.κ. με στόχο την επεξεργασία του συνόλου των λυμάτων της περιοχής Κουκουναριών και Τρούλου με χρονικό ορίζοντα την επόμενη 20ετία.

Ειδικότερα θα διατηρηθεί το υφιστάμενο σύστημα επεξεργασίας με την προσθήκη μίας ανεξάρτητης γραμμής βιολογικής επεξεργασίας και απολύμανσης και την συμπλήρωση του συνόλου της Μονάδας με έργα επεξεργασίας της λάσπης και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δημοπρατούμε ένα με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, προστατεύομε τα επιφανειακά ύδατα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση