Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επέκταση  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο 
Επέκταση  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο 

Επέκταση  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο 

 

Προχωρά πό την Περιφέρει Θεσσαλίας η δημοπράτηση της επέκτασης της λειτουργούσας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών στη Σκιάθο. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 970.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Με την επέκταση της λειτουργούσας ΕΕΛ Κουκουναριών, αυξάνεται η δυναμικότητα της από εξυπηρετούμενο πληθυσμό 2.200 ι.κ. σε 5.000 ι.κ. με στόχο την επεξεργασία του συνόλου των λυμάτων της περιοχής Κουκουναριών και Τρούλου με χρονικό ορίζοντα την επόμενη 20ετία.

Ειδικότερα θα διατηρηθεί το υφιστάμενο σύστημα επεξεργασίας με την προσθήκη μίας ανεξάρτητης γραμμής βιολογικής επεξεργασίας και απολύμανσης και την συμπλήρωση του συνόλου της Μονάδας με επεξεργασίας της λάσπης και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

«Σε με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δημοπρατούμε ένα έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας . «Προστατεύουμε τη δημόσια και την ποιότητα του φυσικού τος, προστατεύομε τα επιφανειακά ύδατα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση