Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Επανήλθε το ρεύμα σε Σκόπελο και Αλόννησο
Επανήλθε το ρεύμα σε Σκόπελο και Αλόννησο

Επανήλθε το ρεύμα σε Σκόπελο και Αλόννησο

 

Απακαταστάσθηκε η ηλεκτροδότηση  στη Σκόπελο και την Αλόννησο, μετά την επισκευή  της  βλάβης στο Έληος Σκοπέλου από τεχνικούς της ΔΕΔΔΗΕ.

Ήδη στη Σκόπελο το ρεύμα δόθηκε στο σύνολο του νησιού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Αλοννήσου έχει ρεύμα αλλά και νερό, με εξαίρεση ορισμένα σημεία του νησιού, που βρίσκονται ακόμη εκτός, εξαιτίας τοπικών βλαβών που αποκαθιστούν συνεχώς τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ, που βρίσκονται στο νησί.

Π. Σκουρλέτης: «Το συντομότερο δυνατό οι αποζημιώσεις»

Τη δέσμευση ότι το συντομότερο δυνατόν θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας στη Σκόπελο και όχι μόνο, έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, που μαζί με την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου επισκέφθηκαν το νησί και συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς του νησιού και κλιμάκια αποτελούμενα από στελέχη των δυο υπουργείων, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ξενία».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρ. Βασιλούδης, οι φορείς και οι δημότες του νησιού παρουσίασαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους στον κ. Σκουρλέτη και την κ. Παπανάτσιου και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι, μόλις καταγραφούν οι ζημιές και αποσταλούν τα αιτήματα αποζημιώσεων στα υπουργεία, θα καταβληθούν αποζημιώσεις και θα δοθούν λύσεις όσο πιο άμεσα γίνεται, στο μέτρο του δυνατού.

Όπως είπε ο Χρ. Βασιλούδης τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σκόπελος, είναι οι ζημιές που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε δημότες και επαγγελματίες του νησιού, οι ζημιές σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες, τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Σκοπέλου και το γεγονός ότι υπάρχει υποστελέχωση στο Δήμο. ” Δεν έχουμε κόσμο για να κάνουμε ούτε τα βασικά”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλούδη, στη σύσκεψη παρευρέθη και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σκοπέλου, που έθεσε τα παράπονα των επαγγελματιών του νησιού σχετικά με το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν  λάβει αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν, από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Σκόπελο, το Σεπτέμβριο του 2015. Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλούδης, η υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα δει το θέμα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο ευθύνης της, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα αυτό.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμου για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κλοπή - https://t.co/IjJ5luMnkD -

  • καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/YOCZovtLEC -

  • Στην Αλόννησο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος - https://t.co/gmeHwsuLhI -

"Αλιεύοντας" την είδηση