Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επανασύσταση Ειρηνοδικείου και μη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου
Επανασύσταση Ειρηνοδικείου  και μη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

Επανασύσταση Ειρηνοδικείου και μη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

Ομόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου

Την επανασύσταση του υ Σκιάθου και τη μη του υποθηκοφυλακείου του νησιού ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Σκιάθου.

Όπως αναφέρεται στο “Πριν από 4 χρόνια, με του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συγχωνεύθηκε το ιστορικό Ειρηνοδικείο Σκιάθου (συσταθέν το 1834) με αυτό της Σκοπέλου, που κρίθηκε διατηρήσιμο σύμφωνα και με τη γνωμοδοτικού χαρακτήρα θετική του Εφετείου Λάρισας.

Τα κριτήρια που έλαβε υπόψη της η Εφετειακή απόφαση και πρότεινε ως «διατηρήσιμο» Ειρηνοδικείο Σκοπέλου ήταν δύο: το γεωγραφικό και της υπηρεσιακής επάρκειας, ενώ δεν έλαβε υπόψη του το πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό κριτήριο, δηλαδή τις ισχύουσες από 10ετιών συγκοινωνιακές συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχει καθημερινό πρωινό δρομολόγιο από το τερματικό λιμάνι της Αλοννήσου προς Βόλο, με ενδιάμεσους σταθμούς της Σκοπέλου και της Σκιάθου.

Τούτο σημαίνει ότι οι εξ' Αλοννήσου και Σκοπέλου επιβάτες φθάνουν στη Σκιάθο στις 8.20 π.μ. και μπορούν να επιστρέψουν με το απογευματινό δρομολόγιο από Βόλο προς Σποράδες στις 16.00΄.

Αντιστρό, οι εκ Σκιάθου επιβάτες μπορούν να μεταβούν στη Σκόπελο περί την 13.00΄, γεγονός που αποκλείει την έγκαιρη εμφάνισή τους στο δικαστήριο, όπερ σημαίνει ότι πρέπει να μεταβούν στη Σκόπελο από την προηγούμενη μέρα.

Κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα από της συγχωνεύσεως του Ειρηνοδικείου Σκιάθου στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, ήτοι, μέχρι σήμερα, οι παράγοντες των δικών (δικηγόροι, διάδικοι, μάρτυρες, κατηγορούμενοι) πέραν της ταλαιπωρίας, υφίστανται και σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Παρεκτός αυτού πληροφορηθήκαμε την επιχειρούμενη των περιφερειακών υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων και την ενσωμάτωσή τους σε αυτά των πρωτευουσών των νομών.

Σε ό, τι αφορά το Κτηματολογικό Γραφείο Σκιάθου, αυτό πρόκειται να απορροφηθεί από το Υποθηκοφυλακείο Βόλου. Η επιχειρούμενη κατά τα προαναφερόμενα αλλαγή είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει νέο πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων του νησιού, αφού και για τις πιο απλές συναλλαγές (πιστοποιητικά, έρευνα περιουσιακής κατάστασης κ.λπ.) θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Βόλο, ή στην καλύτερη περίπτωση να αναθέτουν σε παρένθετα πρόσωπα την εξυπηρέτησή τους με ανάλογη οικονομική επιβάρυνση. Προ αυτής της δυσμενούς για την τοπική κοινωνία εξελίξεως ο υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και ζητεί: Τη μη κατάργηση του κτηματολογικού γραφείου Σκιάθου αφενός κι αφετέρου την επανασύσταση του ιστορικού (ΙΔΡΥΘΕΝΤΟΣ ΤΟ 1834) Ειρηνοδικείου Σκιάθου.

Αναλαμβάνει δε, προς οικονομική ελάφρυνση του κράτους, τη δέσμευση, όπως και κατά το παρελθόν, της καταβολής του μισθώματος του ειρηνοδικειακού καταστήματος. Σε περίπτωση που το αίτημα της επανασύστασης απορριφθεί, ζητούμε – προτείνουμε την υπαγωγή όλων των υποθέσεων (ποινικών και πολιτικών) των κατοίκων του νησιού, στα αντίστοιχα δικαστήρια του Πρωτοδικείου Βόλου.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση