Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Επαναλειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού στο Δήμο Σκοπέλου
Επαναλειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού στο Δήμο Σκοπέλου

Επαναλειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού στο Δήμο Σκοπέλου

Στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε ο Εθελοντισμός αποτελεί αίτημα και ανάγκη, είναι μια φιλοσοφία ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική και η κοινωνική συμμετοχή.

Η συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα και δράσεις είναι το εργαλείο του ενεργού πολίτη, που ενδιαφέρεται για ότι συμβαίνει γύρω του, επιδιώκοντας συνειδητά την ενασχόληση του με τα κοινά. Οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές στην κοινωνία.

Για τους παραπάνω λόγους επιδιώκεται η  επαναλειτουργία του Γραφείου Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου, η αποστολή του οποίου θα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εθελοντικού έργου, που αφορά τους παρακάτω τομείς δράσεις:

 

 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 2. ΠΑΙΔΕΙΑ
 3. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 4. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
 5. ΥΓΕΙΑ / ΠΡΟΛΗΨΗ
 6. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
 7. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 8. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
 9. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
 10. ΦΙΛΟΖΩΪΑ

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου θα έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 

 1. Να ενημερώνει, να πληροφορεί και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, ημερίδων, εκθέσεων, και άλλων προγραμμάτων και δράσεων.
 2. Να διοργανώνει σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα εθελοντικών δράσεων με σκοπό την πολιτών και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άλλων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
 3. Την δημιουργία και την συνεχή ενημέρωση των στοιχείων του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου.
 4. Την δημιουργία ομάδων εργασίας από εθελοντές πολίτες του Δήμου Σκοπέλου και άλλες τοπικές εθελοντικές οργανώσεις.
 5. Η καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων που ασχολούνται με παρόμοιες δράσεις.
 6. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για εθελοντικές δράσεις και την προτάσεων χρηματοδότησης, τις οποίες θα υποβάλλει για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ή κάθε άλλου είδους παροχής βοήθειας (π.χ. υλικοτεχνική) για την επίτευξη των εθελοντικών δράσεων.
 7. Σε συνεργασία με το Γραφείο Δια Βίου Μάθησης να σχεδιάζει και να εφαρμόζει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης Εθελοντών.
 8. Να συνεργάζεται και να υποστηρίζει τις εθελοντικές οργανώσεις και τους συλλόγους που λειτουργούν στον Δήμο Σκοπέλου σε ότι αφορά την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων.

Μέλη του Γραφείου Εθελοντισμού μπορεί να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εθελοντική ομάδα.

Όσοι συμπληρώσουν το έντυπο που έχει συνταχθεί και βρίσκεται στο Σκοπέλου και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου θα γραφτούν στο Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου.

Η έδρα της Ομάδας Εθελοντών θα βρίσκεται στο Δημοτικό κατάστημα Σκοπέλου.

Στα πλαίσια της λειτουργίας της Ομάδας Εθελοντών, μπορούν να λειτουργούν αποκεντρωμένες Ομάδες Εθελοντών στις έδρες των Τοπικών Κοινοτήτων, υπό την εποπτεία του Γραφείου Εθελοντών.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για ή διευκρινίσεις: 6945247329.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

 • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

 • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση