Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επαφές δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση στην Αθήνα
Επαφές δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση στην Αθήνα

Επαφές δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση στην Αθήνα

Ο δήμρχος Σκοπέλου ς Περίσσης την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 δεψε στην Αθήν για να συμμετάσχει στο Συνέδριο της Κ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) και το διάστημα που θα βρίσκεται στην Αθήνα, θα παραστεί σε προγραμματισμένες συναντήσεις.

Συγκεκριμένα θα έχει τις παρακάτω σημαντικές επαφές:

Θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για να συζητήσουν την έγκριση των χρημάτων που θα δοθούν ως επιδότηση στον Δήμο Σκοπέλου για τις που προκλήθηκαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το νησί μας.

Επίσης, με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, προκειμένου να πάρει την έγκριση για την ανάθεση των μελετών των έργων του λιμένος Σκοπέλου και Λουτρακίου, (ύψους μελετών 600.000 €), πρόταση που έχει κατατεθεί από το , για την ένταξη τους στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Οι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Β. Σποράδων, μαζί με τους πόεδρους των Τουριστικών Επιτροπών τους, θα συναντηθούν με την διοίκηση της Attica Group προκειμένου να συζητήσουν για τα δρομολόγια των πλοίων (Θερινά δρομολόγια κ.λπ).

4. Θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για να χρηματοδοτηθεί το αντιπλημμυρικό έργο του Αγνώντα, αξίας 2.120.000 €, που είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να προωθηθούν και να χρηματοδοτηθούν οι έξυπνες λύσεις για το νησί μας στους τομείς του Φωτισμού, των Απορριμμάτων και των Δικτύων Ύδρευσης.

Θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρβαλιά, από τον οποίο θα ζητήσει:

α. Την της πληρωμής του ενοικίου που καταβάλλει ο Δήμος Σκοπέλου για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Σκοπέλου και να αναλάβει το Κράτος αυτή την υποχρέωση.

β. Την απομάκρυνση της νάρκης που βρίσκεται 50 μέτρα από την παραλία λουομένων στο Λουτράκι προς αποφυγή ατυχήματος.

Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της θητείας της, εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να προετοιμάσει όλες τις προκαταρκτικές ενέργειες για τα έργα τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν:

Α. Γίνονται εντατικές εργασίες με σκοπό την θωράκιση της Σκοπέλου, όσο περισσότερο γίνεται, εν όψει του χειμώνα.

Β. Πραγματοποιούνται συσκέψεις της Πολιτικής Προστασίας ώστε να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών του Δήμου μας.

Γ. Προχωράει με ταχείς ρυθμούς την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της από την 1 Ιανουαρίου 2020 και να μην αφήσει ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.

Δ. Μέσα στο πρώτο Δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν Ανοιχτές Συγκεντρώσεις και στα 3 χωριά του νησιού μας, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, της δουλειάς και της παρουσίασης των έργων, που έγιναν κατά την διάρκεια του πρώτου Τρίμηνου της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, ο δήμαρχος Σκοπέλου ς Περίσσης δήλωσε ότι θα υπάρξει ενημέρωση για τα των επαφών του στην Αθήνα, καθώς και για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ανοιχτών Συγκεντρώσεων που θα έχουν ως θέμα τον Απολογισμό του Τριμήνου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση