Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της ανάπτυξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Σκιάθου και θέλοντας να είναι δίπλα στον πολίτη, ακολουθεί για την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς πολίτες.

Με συντονισμένες ενέργειες η Δημοτική Αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού από άρνηση των προηγούμενων δημοτικών αρχών, ο Δήμος Σκιάθου μαζί με άλλους 51, δεν είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Κατόπιν επιστολών προς τον υπουργό Εσωτερικών,  Τάκη Θεοδωρικάκο και προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο δήμαρχος αιτήθηκε την επανεκκίνηση του Προγράμματος και πέτυχε την ένταξη του Δήμου σε αυτό.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας η υποστηρικτική δομή «Βοήθεια στο σπίτι» λειτούργησε αποτελεσματικά για τέσσερις μήνες και ο Δήμος κατάφερε να συστήσει δύο θέσεις μόνιμου προσωπικού, νοσηλευτών και οδηγού και μία που δεν έχει καλυφθεί για σειρά ετών, ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού.

Επίσης, η Δημοτική Αρχή με ενέργειές της προκάλεσε ξεχωριστή Πρόσκληση για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στη Σκιάθο, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία αντίστοιχη ενέργεια από προηγούμενη Δημοτική Αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση. Το είχε δρομολογήσει τη λειτουργία του από τον Οκτώβρη, όμως η πρόσληψης εκκρεμεί στον ΑΣΕΠ, για όλη την Ελλάδα, λόγω τροποποίησης του νόμου και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έναρξη λειτουργίας του.

Μένοντας δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η Δημοτική Αρχή έχει μεριμνήσει για τη διάθεση εισιτηρίων προκειμένου να ταξιδέψουν όταν προκύψει αναγκαιότητα και ειδικά σε περιπτώσεις υγείας.

Ο τόνισε: «η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει κάθε δυνατή υποστηρικτική, παρέχοντας έτσι οργανωμένη και συστηματική σε όλους τους συμπολίτες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, που αποτελούν προτεραιότητα.»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση