Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ένταξη εξαιρεθέντων επιχειρηματιών της Σκιάθου, στα ευνοϊκά μέτρα της πολιτείας
Ένταξη εξαιρεθέντων επιχειρηματιών της Σκιάθου, στα ευνοϊκά μέτρα της πολιτείας

Ένταξη εξαιρεθέντων επιχειρηματιών της Σκιάθου, στα ευνοϊκά μέτρα της πολιτείας

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Ν. της Ν.Δ.

Το αίτημα του δημάρχου Σκιάθου, που ζητά την ένταξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ακίνητο «Κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου», στις ευνοϊκές ειδικές διατάξεις που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση, λόγω πανδημίας, ώστε κατ' εξαίρεση για το έτος 2020, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος να καθοριστεί και για αυτούς σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος, προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Ν. της Νέας ς .

Στο έγγραφό του, ο δήμαρχος του νησιού αναφέρει: “Σύμφωνα με το άρθρο 17 της υπ' αριθμ. 47458/20 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ1864/15.05.2020/τ.Β΄) με τίτλο “Ειδικές διατάξεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας αποκλειστικά για το έτος 2020” προβλέπονται ευεργετήματα για πληγείσες λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, με το άρθρο 8 της ως άνω Κ.Υ.Α. «Εξαιρούνται από την παραχώρηση του άρθρου 1 οι κοινόχρηστοι χώροι : α. Όταν η διαχείρισή τους ανήκει σε άλλους φορείς πλην του Υπουργείου Οικονομικών (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμούς Λιμένων κ.λπ., καθώς και χώροι για τους οποίους υφίσταται σε ισχύ σύμβαση με την ΕΤ.Α.Δ.)». Εν προκειμένω, οι επιχειρηματίες στο “Κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου” δεν δύνανται να τύχουν των ευεργετημάτων, επειδή το συγκεκριμένο ακίνητο έχει παραχωρηθεί από την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. στο Δήμο Σκιάθου με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 46622/7.6. σύμβαση παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας”.

Ο κ. Λιούπης διαβίβασε το αίτημα του δημάρχου και των επιχειρηματιών της Σκιάθου στον αρμόδιο υπουργό, από τον οποίο ζητά την επίλυση του θέματος και την ένταξη των συγκεκριμένων επιχειρηματιών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της πολιτείας.

Κλειστό το γραφείο λόγω κορωναϊού 

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της ς αναστέλλεται η υποδοχή κοινού και στο πολιτικό  γραφείο του κ. Λιούπη , στην οδό Αγίου Νικολάου 36 στον Βόλο, εξαιτίας των προστατευτικών μέτρων για τον -19 .

Όσοι συμπολίτες και συμπολίτισσες επιθυμούν να επικοινωνήσουν, μπορούν να καλούν στο 2421034818 είτε να αποστέλλουν ηλεκτρονικό στο email: ath.lioupis@gmail.com.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση