Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ένταξη έργων των Δήμων Ν. Πηλίου και Σκοπέλου
Ένταξη έργων των Δήμων Ν. Πηλίου και Σκοπέλου

Ένταξη έργων των Δήμων Ν. Πηλίου και Σκοπέλου

 Στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας, ύψους 5,6 εκατ.

Δύο Δήμοι της ς, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Δήμος Σκοπέλου, εντάσσονται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της δράσης πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως προκύπτει από την ορθή επανάληψη -ως προς τον προϋπολογισμό και τους Δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα- της κοινής ς του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στ. Πέτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών,  Θ. Σκυλακάκη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εν λόγω ς ανέρχεται σε 156,7 εκατ. , ενώ ο προϋπολογισμός για τα δύο έργα που αφορούν στη Μαγνησία ανέρχεται σε 5,6 εκατ. ευρώ (2,8 εκατ. ευρώ έκαστο).

Το του Δήμου Νοτίου Πηλίου αφορά στη βελτίωση οδικής ασφάλειας και αποτελείται από δύο υποέργα: Το υπο 1 «Κατασκευή μίνι κυκλικών κόμβων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο » (προϋπολογισμού 750.000 ευρώ) αφορά σε κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων σε εισόδους, μετά από προγραμματική σύμβαση με την . Το υποέργο 2 «Προμήθεια υλικών για βελτίωση ασφάλειας οδικού δικτύου Δήμου Νοτίου Πηλίου» (προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ) περιλαμβάνει προμήθεια οικοδομικών υλικών και εξοπλισμού με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 104 σημεία.

Το έργο του Δήμου Σκοπέλου αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού και την εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού διαβάσεων και συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων, εξοπλισμού φωτιστικών σωμάτων και βραχιόνων για τη βελτίωση του οδοφωτισμού του υφιστάμενου δικτύου.

Η συγκεκριμένη προμήθεια εξοπλισμού και η υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών θα συμβάλει τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στη βελτίωση του γενικότερου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών του νησιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Δύο Δήμοι της Μαγνησίας εντάσσονται -μετά και την ορθή επανάληψη της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης- στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της ς ‘Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο', η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι και κατάφεραν να εξασφαλίσουν συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ (2,8 εκατ. ευρώ έκαστος) για έργα που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια προς όφελος τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύχθηκε όλη αυτή την περίοδο με το Υπουργείο Εσωτερικών και δη με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

"Αλιεύοντας" την είδηση