Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ενημέρωση Δήμων από την ΕΑΠ Πηλίου για το πρόγραμμα CLLD/LEADER
Ενημέρωση Δήμων από την ΕΑΠ Πηλίου για το πρόγραμμα CLLD/LEADER

Ενημέρωση Δήμων από την ΕΑΠ Πηλίου για το πρόγραμμα CLLD/LEADER

Ενημέρωση στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Νοτίου Πηλίου, έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2020 από την Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου ( Πηλίου) για το πρόγραμμα της ΟΤΔ Ε..Π. .Ε με τίτλο: «Στρατηγικοί πυλώνες για την ανάπτυξη στη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες» για έργα δημόσιου χαρακτήρα που θα χρηματοδοτηθούν από την Προτεραιότητα 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 .

Ο Δήμος Σκιάθου, μετά από συνεχή επικοινωνία με την Εταιρία, υπέβαλε εμπρόθεσμα τρεις για μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι ήταν οι κάτωθι:

  1. «Ανάπτυξη Συστήματος Πλωτών Προβλητών για τον Εποχιακό Ελλιμενισμό Αλιευτικών Σκαφών» με κωδικό MIS 5069861,προμήθεια και εγκατάσταση έξι πλωτών εξεδρών/προβλητών συνολικού μήκους 120,0m και έξι γεφυρών πρόσβασης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εποχιακού ελλιμενισμού μικρών αλιευτικών σκαφών

  2. «Ανάπτυξη Συστήματος Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Παρουσίασης του υπό ίδρυση Εκθεσιακού Χώρου του Σκιαθίτη λόγιου Ζήση για την Ανάδειξη και Προβολή του έργου του» με κωδικό MIS 5070361.

  3. «iSkiathos– Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Σκιάθου» με κωδικό MIS 5069865

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, έγινε ενημέρωση για την Πρόσκληση, όπου ανακοινώθηκε πως οι προτάσεις του Δήμου Σκιάθου, προκρίνονται στη φάση της αξιολόγησης καθόσον διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο από την επιτροπή αξιολόγησης η πληρότητα και η επιλεξιμότητά τους.

Συνολικά υποβλήθηκαν, τρεις προτάσεις από τον Δήμο Σκιάθου, δύο προτάσεις από τον Δήμο Σκοπέλου, μια πρόταση από τον Δήμο Αλοννήσου και δυο προτάσεις από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, κοινοποιήθηκε στο Δήμο Σκιάθου, από την Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου με το υπ’αριθμ. πρωτ.375/30.9.2020 ο πίνακας των αποτελεσμάτων αξιολόγησης σύμφωνα με τον οποίο:

  • για τον Δήμο Σκιάθου εγκρίνεται η πρόταση “iSkiathos– Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Σκιάθου”, 68.000 ευρώ

  • για τον Δήμο Σκοπέλου εγκρίνεται η πρόταση “Αλλαγή χρήσης από κατοικί (διατηρητέ κατοικία Μελαχρινού) και εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε χώρο στέγασης της δημοτικής βιβλιοθήκης Κέντρο μελετών λαογραφίας του Δήμου Σκοπέλου”, 152.520,00 ευρώ

  • για τον Δήμο Αλοννήσου εγκρίνεται η πρόταση “Δράσεις για την ανάπτυξη των περιοχών αλιείας του Δήμου Αλοννήσου και την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας σε αυτές”, 279.887,20 ευρώ

  • και για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου εγκρίνεται η πρόταση “Μελέτη Δασικής Αναψυχής στην Ευρύτερη Περιοχή του Τρικερίου”, 40.000,00 ευρώ.

Ακόμα σύμφωνα με τον ίδιο Πίνακα Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης της Πρόσκλησης ο Δήμος δεν εντάσσετε σε δύο Κωδικούς Πράξης:

1.«Ανάπτυξη Συστήματος Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Παρουσίασης του υπό ίδρυση Εκθεσιακού Χώρου του Σκιαθίτη λόγιου Ζήση για την Ανάδειξη και Προβολή του έργου του»

2.Ανάπτυξη Συστήματος Πλωτών Προβλητών για τον Εποχιακό Ελλιμενισμό Αλιευτικών Σκαφών» με κωδικό MIS 5069861

δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός της Πρόσκλησης εξαντλήθηκε και οι υποβληθείσες προτάσεις του Δήμου Σκιάθου κατατάχθηκαν στον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων της αξιολόγησης ως «μη ενισχυόμενες λόγω εξάντλησης του Προϋπολογισμού».

Έχοντας ως προτεραιότητα τη κάθε προγράμματος χρηματοδότησης για την ανάπτυξη του νησιού, και έχοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα ο Δήμος υπέβαλε ένσταση 10969/5.10.2020 επί των αποτελεσμάτων για επανεξέταση του φακέλου, η οποία απερρίφθη με την υπ’αριθμ. 417/16.10.2020 απόφαση της προϊσταμένης της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις «ως μη ενισχυόμενες λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της Πρόσκλησης».

Στη συνέχεια με το αρ. πρωτ. 12254- 9/11/2020, ο Δήμος Σκιάθου έχοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα αιτείται από την Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου να περιέλθουν σε γνώση του Δήμου οι φάκελοι των συμμετοχών.

Ο Δήμος Σκιάθου ουδέποτε στράφηκε κατά άλλου Δήμου με οποιονδήποτε τρόπο.

Άξιζε να αναφερθεί πως ο Δήμος Σκιάθου δεν είχε ποτέ συμμετάσχει σε αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Εταιρίας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων , στη Δημοτική Αρχή ενισχύσαμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών νησιών, γιατί πιστεύουμε πως μέσα από τη συνεργεία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πάνω από κάθε συνεργασία ωστόσο, θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα του νησιού μας. Θεωρούμε πως η Σκιάθος ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, και πρωταγωνιστής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα πρέπει να ενισχύεται τουλάχιστον ανάλογα, με τη συμβολή της στο ΑΕΠ της χώρας. Σε ότι αφορά την κατάταξη των προτάσεων από την Εταιρία Αναπτυξιακή Πηλίου, εφόσον πρόκειται για αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον τουρισμό, όχι μόνο είναι αντιστρόφως ανάλογη στην τουριστική κίνηση κάθε Δημου, αλλά και στην πληθυσμιακή.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

"Αλιεύοντας" την είδηση