Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έναρξη εργασιών στο γήπεδο της Σκιάθου
Έναρξη εργασιών στο γήπεδο της Σκιάθου

Έναρξη εργασιών στο γήπεδο της Σκιάθου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο της Σκιάθου με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου, για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση Αγωνιστικού Χώρου Γηπέδου Ποδοσφαίρου Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου, προϋπολογισμού 320.000,00 .

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε με την αρ.πρωτ. 12801/19-2-2021 απόφαση Ένταξης Πράξης του Δήμου Σκιάθου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» του Υπουργείου Εσωτερικών. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και της Αναπτυξιακής. Αντικείμενο της σύμβασης είναι αναβάθμισης του αγωνιστικού χώρου με στόχο την ασφαλέστερη και λειτουργικότερη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων. 

Η αντικατάσταση του υπάρχοντος χλοοτάπητα ήταν επιβεβλημένη, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών. Με το αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, προσφέροντας ασφαλείς συνθήκες άθλησης και ψυχαγωγίας.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αφορούν στην αντικατάσταση του κατεστραμμένου υφιστάμενου χλοοτάπητα με την εγκατάσταση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς. Εστιάζεται έτσι η λειτουργική αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου 110,00×72.00 m.

Ειδικότερα η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει αποξήλωση του ήδη υπάρχοντος συνθετικού χλοοτάπητα,  εργασίες  χωματουργικών και διάστρωσης άμμου, έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος για την επίστρωση του νέου χλοοτάπητα και   διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα – FIFA QUALITY, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 8.000,00m² με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την εγκατάσταση του εργολάβου το προσεχές διάστημα.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε αξιοποιώντας κάθε αναπτυξιακό εργαλείο με σκοπό το σύνολο των Δημοτών να μπορεί να αθλείται σε σύγχρονους και ασφαλείς δημόσιους αθλητικούς χώρους. Ευχαριστούμε θερμά την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, για την εξαιρετική συνεργασία όσον αφορά το αναβάθμισης του δημοτικού σταδίου που είναι ένα από τα πέντε συνολικά έργα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχουμε υπογράψει. Καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (εξεύρεση χρηματοδότησης, εκπόνηση μελέτης, δημοπράτηση του έργου, κ.ά.) και με την ίδια ταχύτητα θα ολοκληρώσουμε και την κατασκευή του σταδίου. Συνεχίζουμε, με πολλή δουλειά κι επιμονή, να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα με έργα», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση