Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου
Έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2020, ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου επισκέφθηκε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής ς Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης για να επιβλέψει ο ίδιος την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως εμβολιαστικό κέντρο στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ελευθερία- Προστατευόμαστε. Εμβολιαζόμαστε. Βγαίνουμε ικητές”.

Όπως επισήμανε ο Διοικητής, η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προσεκτικού προγραμματισμού που έχει γίνει και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στόχος σε ότι αφορά τη Σκιάθο, είναι να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής ς Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη για τις αποτελεσματικές και συντονισμένες ενέργειες του, από την αρχή της πανδημίας. Μας τιμά η παρουσία του στη Σκιάθο, που έχει στόχο να διασφαλίσει την ορθή διενέργεια των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας με δυό εμβολιαστικές γραμμές. Με τις δυο εμβολιαστικές γραμμές, θα έχει εμβολιαστεί ο τοπικός πληθυσμός πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εξασφαλίζοντας την υγειονομική οχύρωση των κατοίκων, περνώντας παράλληλα το μήνυμα προς τις τουριστικές αγορές που απευθύνεται η , ότι ο προορισμός είναι ασφαλής .” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσφέρει αρχικά το εμβόλιο για την Covid-19 στα άτομα που φροντίζουν την υγεία του πληθυσμού και σε αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο. Οι υγειο είναι η πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί, ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και να είναι σε θέση να φροντίσουν την υγεία του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, θα έχουν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα. Ακολούθως, το εμβόλιο θα κάνει το σύνολο του πληθυσμού άνω των 16 ετών. Η σειρά με την οποία θα γίνονται τα εμβόλια στον πληθυσμό θα βασίζεται στις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου ιάννης Ριζοδήμος, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης και της διαχείρισης της υγειονομικής κατάστασης ο Δήμος Σκιάθου, έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

Σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική και Στερεάς Ελλάδας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την το νησί ενισχύθηκε με κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ). Μια συνεργασία που συνετέλεσε να προσφέρουμε υπηρεσίες στους πολίτες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, με επιδημιολογική επιτήρηση. Από τις 5 Ιουλίου 2020 που λειτουργεί η Κινητή Ομάδα Υγείας στη Σκιάθο, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης, σε συνεργασία με τον Δήμο έχουν γίνει περισσότερα από 3.200 τεστ, σε ομάδες επαγγελματιών που εργάζονταν σε κομβικά σημεία και έρχονταν σε άμεση και συχνή επαφή με τουρίστες, σε εργαζόμενους του Δήμου, στα σώματα ασφαλείας, σε εκπαιδευτικούς, σε Δημόσιες Υπηρεσίες, κα.

Το Κέντρο Υγείας, για πρώτη φορά στελεχώθηκε με αριθμό ρεκόρ σε γιατρούς και νοσηλευτές, τη φιλοξενία των οποίων ανέλαβε ο Δήμος. Πολύ σημαντικό είναι πως το Κέντρο Υγείας εξοπλίστηκε με μοριακό αναλυτή, δίνοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται τεστ στη Σκιάθο, όπως και ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, που διασφαλίζει την αεροδιακομιδή του ασθενούς και αποτρέπει την διασπορά του ιού. Ο Δήμος Σκιάθου, ήταν ένας από τους τρεις δήμους της χώρας, μαζί με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχε στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sewers 4COVID, το οποίο ανιχνεύει την παρουσία του SARS-CoV-2 στα λύματα, ένα εργαλείο για την εφαρμογή μέτρων προστασίας του πληθυσμού. Τόσο ο Δήμος όσο και οι επιχειρήσεις ακολουθήσαν και ακολουθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με συνεχής ελέγχους, χωρίς καμία έκπτωση. Ο Δήμος φρόντισε για τη σωστή ενημέρωση των ανθρώπων του τουρισμού επιχειρηματιών και εργαζομένων. Και, βέβαια, η Δημοτική Αρχή πέτυχε να στείλει το μήνυμα πως η Σκιάθος είναι ασφαλής προορισμός μέσα από τις καμπάνιες που διενήργησε σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, συνεργείο του οποίου επισκέφθηκε το νησί τον Ιούλιο, περιγράφοντάς τη Σκιάθο ως Covid-free paradise.

Έτσι θα συνεχίσει η Δημοτική Αρχή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα παρέχοντας υψηλό δείκτη αντιμετώπισης της πανδημίας, εξασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασφάλεια των πολιτών. Ο Δήμος Σκιάθου, ευχαριστεί θερμά τον Κώστα Αγοραστό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Φώτη Σερέτη, Διοικητή της 5ης Υγειονομικής και Στερεάς Ελλάδας, τον Παναγιώτη Αρκουμανέα Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Ράνια Πινακά συντονίστρια των Μονάδων Υγείας Θεσσαλίας και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας ιάννη Ριζοδήμο, για την ουσιαστική στήριξη στην υγειονομική ενίσχυση του νησιού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση