Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έκοψαν και έκαψαν πεύκα στις Κουκουναριές της Σκιάθου
Έκοψαν και έκαψαν πεύκα στις Κουκουναριές της Σκιάθου

Έκοψαν και έκαψαν πεύκα στις Κουκουναριές της Σκιάθου

Πεύκ σε δημοτική έκτση του Δήμου Σκιάθου έκοψαν και έκαψαν στην παραλία των Κουκουναριών υπεύθυνοι ξενοδοχειακής μονάδας στα Αμπελάκια Κουκουναριών.

Ο Δήμος Σκιάθου παρενέβη σήμερα και σταμάτησε τις εργασίες και ενημέρωσε το Δασαρχείο που δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η έκταση ανήκε στο δήμο Σκιάθου.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας επισήμανε στην Βόλου,  ότι θα ερευνηθεί κατά πόσο οι κουκουναριές που ξεράθηκαν ήταν λόγω δολιοφθοράς.

Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι μόλις ο δήμος ενημερώθηκε ότι τα δένδρα καίγονται άμεσα ενημέρωσε το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών και ζήτησε να πληροφορηθεί αν ο ξενοδόχος που είχε προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες διέθετε . ασαρχείο του είχε δώσει να καθαρίσει τα ξεραμένα δένδρα σε τρία σημεία εκ των οποίων το ένα είναι δημοτικός χώρος. «Οι 30 κορμοί πεύκων ήταν σε δημοτικό χώρο που έχει αποδοθεί από το ΤΑΙ στο δήμο Σκιάθου με το που αγόρασε ο συγκεκριμένος κύριος το . Σήμερα πήγαν στο χώρο ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρασίνου και ο Καθαριότητας και σταμάτησαν τις εργασίες.

ασαρχείο μας είπε ότι έπρεπε να ληφθούν δείγματα από τα ξερά δένδρα καθώς το ότι ξεράθηκαν συγχρόνως 30 δένδρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί».

 Το θέμα ανέδειξε το www.skiathoslife.gr με χθεσινοβραδινή ανάρτηση φωτογραφιών από τους κομμένους κορμούς στην παραλία που κάπνιζαν, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατοίκων της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση