Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου
Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου

Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου

Τ 170 χρόνι από τη γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ο Σκιάθου,  τιμά τη μνήμη του Μεγαλέξανδρου των ελληνικών γραμμάτων με την πρώτη έκδοση του εξαιρετικού διηγήματος, που φέρει τον τίτλο «ΑΑΠΗ ΣΤΟΝ ΚΡΕΜΟ».

Το διήγημα «Αγάπη στον κρεμνό» είναι η έκθεση προσωπικών αναπολήσεων του Παπαδιαμάντη από μία εκδρομή, που πραγματοποίησε ο ίδιος με έναν καλό του φίλο, τον ιαννάκη του Αργυρού, σε περιοχές της Βόρειας Σκιάθου, με θέμα τη διάσωση του ανθρώπου που πέφτει στο κρεμνό  και με σημαίνον την εν γένει διάσωση του ανθρώπου που τελικά σώζεται διά της ς του Θεού.

Ο Αλέξανδρος , ένας κορυφαίος διηγηματογράφος και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που όμως δεν επιδίωξε ποτέ να εκδώσει ούτε ένα του. Ωστόσο, η μοναδικότητα του υ του προκαλεί τόσα χρόνια μετά και το ενδιαφέρον παραμένει αναλλοίωτο, άχρονο και διαχρονικό μαζί.

Ο Σκιάθου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ) τιμά με αυτή την έκδοση την προσφορά του Παπαδιαμάντη στα γράμματα αλλά και στον άνθρωπο, που ιδιαίτερα στις μέρες μας αισθάνεται έντονη την ανάγκη να ανατρέχει στο έργο του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση