Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου
Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου

Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου

Τα 170 χρόνια από τη γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ο Σκιάθου,  τιμά τη μνήμη του Μεγαλέξανδρου των ελληνικών γραμμάτων με την πρώτη έκδοση του εξαιρετικού διηγήματος, που φέρει τον τίτλο «ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΚΡΕΜΟ».

Το διήγημα «Αγάπη στον κρεμνό» είναι η έκθεση προσωπικών αναπολήσεων του Παπαδιαμάντη από μία εκδρομή, που πραγματοποίησε ο ίδιος με έναν καλό του φίλο, τον Γιαννάκη του Αργυρού, σε περιοχές της Βόρειας Σκιάθου, με θέμα τη διάσωση του ανθρώπου που πέφτει στο κρεμνό  και με σημαίνον την εν γένει διάσωση του ανθρώπου που τελικά σώζεται διά της αγάπης του Θεού.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ένας κορυφαίος διηγηματογράφος και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που όμως δεν επιδίωξε ποτέ να εκδώσει ούτε ένα έργο του. Ωστόσο, η μοναδικότητα του έργου του προκαλεί τόσα χρόνια μετά και το ενδιαφέρον παραμένει αναλλοίωτο, άχρονο και διαχρονικό μαζί.

Ο Δήμος Σκιάθου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ) τιμά με αυτή την έκδοση την προσφορά του Παπαδιαμάντη στα γράμματα αλλά και στον άνθρωπο, που ιδιαίτερα στις μέρες μας αισθάνεται έντονη την ανάγκη να ανατρέχει στο έργο του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση