Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Εκδήλωση στην Σκιάθο για τα SPECIAL OLYMPICS
Εκδήλωση στην Σκιάθο για τα SPECIAL OLYMPICS

Εκδήλωση στην Σκιάθο για τα SPECIAL OLYMPICS

Ο Δήμος Σκιάθου με αφορμή τη διοργάνωση του 10ου επετειακού Skiathos Trail Run, διοργάνωσε και τον αγώνα 800 μ. Special Olympics Skiathos Run σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, στον οποίο συμμετείχε η ομάδα των των Τρικάλων.

Ο φετινός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του ιδρυτή και επίτιμου προέδρου των Special Olympics Hellas, Ανδρέα Ποταμιάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021.

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος τιμήθηκε από  την ελληνική κυβέρνηση, με το Τρόπαιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής () και με του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ενώ το 2014 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σκιάθου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου “για την ποικίλη και πολυσήμαντη προσφορά του καθώς και την αγάπη στην Σκιάθο και τον λαό της”.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι έγινε παρουσίαση του προγράμματος των και υποδοχή των αθλητών και συνοδών τους.

Ο , Θοδωρής Τζούμας, ευχαρίστησε τους καλεσμένους και ιδιαιτέρως τους αθλητές για τη συμμετοχή τους και αναφέρθηκε στην καθοριστική υποστήριξη και βοήθεια που παρείχε ο Ανδρέας Ποταμιάνος στο να ενταχθεί η Σκιάθος στο τριετές πρόγραμμα των Special Olympics που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στην ουσιαστική συνεργασία που έχει με την ομάδα των Special Olympics.

Παράλληλα ευχαρίστησε την κόρη του Ανδρέα Ποταμιάνου, Κατερίνα, που συμμετείχε στην εκδήλωση τιμής και δεσμεύτηκε ότι με την ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος, ο Δήμος Σκιάθου θα συνεχίσει την δράση υποστήριξης των παιδιών του νησιού με νοητική υστέρηση, με πόρους του Δήμου. Τόνισε: «Μας ενδιαφέρει να είμαστε κοντά στα παιδιά και στους ήρωες .

Ο Δήμος, με ίδιους χρηματικούς πόρους, σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει το πρόγραμμα  και μαζί με τους ανθρώπους των Special Olympics θα δίνουμε αυτή την ευκαιρία για τη συμμετοχή των παιδιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κλεάνθη Κλιφόπουλο γυμναστή του Δήμου και υπεύθυνο του προγράμματος, για την εξαιρετική συνεργασία». 

Ο πρέσβης επί τιμής, πρόεδρος των Special Olympics Hellas  Διονύσιος Κοδέλλας στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον δήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει κινητοποιήσει κάθε υπηρεσία που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη προκειμένου ο Δήμος να βοηθήσει και να υποστηρίξει το έργο των Special Olympics και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Στη συνέχεια ο κ. Κοδέλλας διασαφήνισε τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των παρολυμπιακών αθλητών και των αθλητών των Special Olympics, τονίζοντας ότι στα Special Olympics μετέχουν αθλητές με νοητική αναπηρία και όχι με σωματική, ενώ παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι η ευαισθητο της τοπικής κοινωνίας είναι σημαντική για το ρόλο αποδοχής της νοητικής αναπηρίας και των δυνατοτήτων που έχουν τα παιδιά με νοητική αναπηρία να γίνουν αθλητές, ευαισθητο που θα δημιουργήσει την ευκαιρία για να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι αθλητές στην οικογένεια των Special Olympics.

Τέλος, τόνισε ότι το Τοπικό Πρόγραμμα της Σκιάθου εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στη συνέχεια η Άρτεμις Βασιλικοπούλου, εθνική διευθύντρια των Special Olympics ευχαρίστησε και αυτή με την σειρά της τον Δήμο Σκιάθου, αλλά και τους αθλητές από το προπονητικό  τμήμα  των Τρικάλων και της Σκιάθου και μίλησε για  την χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής, αλλά και για τις ευκαιρίες να συμμετέχουν όχι μόνο σε τοπικούς, όχι μόνο σε περιφερειακούς ή εθνικούς, αλλά και σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, όπως έγινε πρόσφατα με αθλητές των Special Olympics που συμμετείχαν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες της Μάλτας για πρώτη φορά.

Η Κατερίνα Ποταμιάνου, κόρη του Ανδρέα Ποταμιάνου, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην προσωπικότητά και στο πάθος του πατέρα της για την γυμναστική λέγοντας ότι μέχρι τα 85 του αθλούνταν, ενώ πάντα παρότρυνε τα παιδιά του να συμμετέχουν σε αγώνες, που προάγουν τον ευγενή ανταγωνισμό.Σίγουρα μας βλέπει και νιώθει ιδιαίτερα περήφανος, ευχαριστώ για μια ακόμη φορά το Δήμο Σκιάθου για την τιμή που κάνει στο πρόσωπο του πατέρας μου.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την μέσω του αθλητισμού ένταξη στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας ατόμων με νοητική αναπηρία. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Για την διοργάνωση των Special Olympics ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευσταθίου, το ξενοδοχείο Kassandra Bay για την παροχή φιλοξενίας στους αθλητές των Special Olympics Hellas και του συνοδούς τους, το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos για την κάλυψη της μετακίνησης των αθλητών το διάστημα της παραμονής τους και ιδιαίτερα την Περιβαλοντική Ομάδα του Γυμνασίου και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ecoζην για την εξαιρετική συνεργασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση