Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Εκδήλωση στη Σκιάθο για την παρουσίαση της Δράσης “Μεταφορικό Ισοδύναμο”
Εκδήλωση στη Σκιάθο για την παρουσίαση της Δράσης “Μεταφορικό Ισοδύναμο”

Εκδήλωση στη Σκιάθο για την παρουσίαση της Δράσης “Μεταφορικό Ισοδύναμο”

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον ΕΦΕΠΑΕ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΕΦΕΠΑΕ και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΑΕΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το , διοργανώνουν ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Παρουσίαση της Δράσης «Μεταφορικό Ισοδύναμο» την Τετάρτη 6/3/2019 και ώρα: 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, Παπαδιαμάντη 39, .

Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη . Πληροφορίες για συμμετοχή ΑμΕΑ στο τηλ.: 24210-76894-9.

Στόχος της Δράσης είναι η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης προς τις νησιωτικές κοινότητες και εν προκειμένω τις νησιωτικές επιχειρήσεις αναφορικά με το μεταφορικό κόστος που καλούνται να πληρώνουν για τις μεταφορές τους, το οποίο θα πρέπει να είναι ανάλογο με το τίμημα που καταβάλουν αντίστοιχου μεγέθους κοινότητες της ηπειρωτικής χώρας. Συνεπώς στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του οικονομικού μειονεκτήματος που επιβαρύνει τις απομακρυσμένες νησιωτικές κοινότητες έτσι ώστε με τη σειρά τους να συμβάλλουν περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου εναρμονίζει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μεταφορών. Επιλέξιμη δαπάνη είναι η διαφορά μεταξύ του κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων ή / και προϊόντων από και προς τα νησιά, με το αντίστοιχο κόστος οδικής μεταφοράς των ανωτέρω, σε αντίστοιχες χιλιομετρικές αποστάσεις στην ηπειρωτική χώρα, το οποίο τεκμηριώνεται με αντίστοιχα παραστατικά (φορτωτική, τιμολόγιο-δελτίο αποστολής, ναύλος ιδιόκτητου επαγγελματικού οχήματος).

Ο της Δράσης που έχει τετραετή διάρκεια (2018-2021) ανέρχεται στο συνολικό των 250.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη) και η Δημόσια Δαπάνη προέρχεται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους ( – ΠΔΕ).

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για την Δράση και να απευθύνουν ερωτήσεις προκειμένου να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα γι΄ αυτή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση