Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Eκδήλωση στη Σκιάθο για την 73η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης»
Eκδήλωση στη Σκιάθο  για την 73η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης»

Eκδήλωση στη Σκιάθο για την 73η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης»

Eκδήλωση τιμής και μνήμης για την 73η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης» πραγματοποίησε με λαμπρότητα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμος Σκιάθου.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων πλοίαρχο Δημήτριο Μήλα. Με τεράστια συγκίνηση, ο διοικητής περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στη βύθιση το υποβρύχιο «Κατσώνης», στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.

Στις 11:00 ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Στεφάνια κατέθεσαν ο Δημήτριος Πρεβεζάνος, ο διοικητής Υποβρυχίων πλοίαρχος Δημήτριος Μήλας, ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου Πλωτάρχης Νικόλαος Κατσάμπας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Παναγώτης Βάτσικας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και στη συνέχεια η παράθεση επίσημου γεύματος.

Ο δήμαρχος Σκιάθου , κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Μήλα και στον Κυβερνήτη του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ» Πλωτάρχη Νικόλαο Μαμουνά.

Επίσης οι κ.κ. Μήλας και Μαμουνάς προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον κ. Πρεβεζάνο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία στη Σκιάθο και τονίζοντας τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την βύθιση του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ».

skiathos2skiathos

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση