Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Εκδήλωση προστασίας του περιβάλλοντος στη Σκιάθο
Εκδήλωση προστασίας του περιβάλλοντος στη Σκιάθο

Εκδήλωση προστασίας του περιβάλλοντος στη Σκιάθο

Με το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ», η Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συμμετέχει στη διοργάνωση εκδήλωσης ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος που πραγματοποιείται στο νησί του . Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο.

Πρόκειται για εθελοντική δράση συμμετοχικού καθαρισμού παραλιών και περιοχών στη Σκιάθο με τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων, τοπικών συλλόγων και φορέων μετά από πρωτοβουλία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος».  Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν έμπρακτα ο Δήμος Σκιάθου, η Λιμενική αρχή, η εκπαιδευτική κοινότητα, η , το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η HELMEPA, η οποία θα έχει συμμετοχή με επιμορφωτικές δράσεις στα τοπικά και άλλοι φορείς.

Στόχος της εκδήλωσης είναι- μεταξύ άλλων- η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και η γνωριμία τους με το ιδιαίτερο περιβάλλον της Σκιάθου αλλά και με το περιβαλλοντικό κόστος των ανθρώπινων παρεμβάσεων στη φύση, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης ιδιαίτερα στις νέες γενιές και η ενθάρρυνση συμμετοχής σε δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και του περιβάλλοντος.

Η Θεσσαλίας διέθεσε σε όλους τους συμμετέχοντες ως επιβράβευση και ως αναμνηστικό δώρο για την συμμετοχή τους και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα περιβάλλοντος, σημαντική ποσότητα πάνινων οικολογικών τσαντών.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στέκεται αρωγός σε κάθε δράση όπου συμπράττουν και περιβάλλον καθώς το περιβάλλον αποτελεί βασικό πυλώνα του πολιτισμού μας και θεμέλιο για τη των τοπικών κοινωνιών ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες και τους Φορείς που συμμετείχαν ενεργά στην .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση