Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη

 

Ο Σκιάθου διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη που υπήρξε κορυφαίος  διηγηματογράφος, ακαδημαϊκός, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και δοκιμιογράφος.

Γεννήθηκε στην Σκιάθο την 15η Οκτωβρίου 1850 και εκοιμήθη την 25η Οκτωβρίου 1929 .

Ο  Αλέξανδρος Μωραϊτίδης ανήκει στην ομάδα των «ποιητών της Σκιάθου», ανήκει και στους μεγάλους πνευματικούς ανθρώπους της Ελλάδος.

«Αρκούντως λησμονημένος ως διηγηματογράφος και παντελώς ανεξερεύνητος ως δραματουργός, παραμένει ένας εν πολλοίς γνωστός-άγνωστος της νεοελληνικής λογοτεχνίας».

Μέσα στα επόμενα χρόνια και με δράσεις σαν αυτή του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019 να αποκατασταθεί αυτή η λογοτεχνική αδικία και να λάμψει ξανά το πολυσήμαντο έργο του.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου όπου διατηρείται το γραφείο του Αλέξανδρου Μωραΐτιδη με αρκετά προσωπικά του αντικείμενα .

Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο ναό των Τριών Ιεραρχών.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας και ο  π. Γεώργιος Σταματάς.

Ομιλητές θα είναι ο συνθέτης  Αντώνης Μιτζέλος , ο συγγραφέας  Γιώργος Σανιδάς και ο  υπ. διδάκτωρ Θεολογίας του .Π.Θ Κωνσταντίνος Κουτούμπας.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης θα διαβάσει έργα του συγγραφέως με συνοδεία από την πιανίστρια Μαριάννα Ρηγανά και τέλος η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου με την συμμετοχή της ερμηνεύτριας και μαέστρου Φανής Μπαρμπή, θα τραγουδήσει μια νέα σύνθεση του Αντώνη Μιτζέλου  σε μελοποιημένη του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη.

Έναρξη εκδηλώσεως στις 20.00.

Είσοδος για το κοινό δωρεάν .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

"Αλιεύοντας" την είδηση