Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Εκδήλωση για την πρόληψη ατυχημάτων στα θαλάσσια σπορ
Εκδήλωση για την πρόληψη ατυχημάτων στα θαλάσσια σπορ

Εκδήλωση για την πρόληψη ατυχημάτων στα θαλάσσια σπορ

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο Σύλλογος Θαλάσσιων Σπορ & Ενοικιαζόμενων Σκαφών Αναψυχής Σκιάθου, σε συνεργασία με το  μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports  και την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Σκιάθου, διοργανώνει την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου, ενημερωτική με θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στη θάλασσα, το νερό και τα θαλάσσια σπορ, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Oργανισμού, εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας, στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην παραλία, τη θάλασσα, το κολυμβητήριο, τα θαλάσσια σπορ αλλά και γενικότερα τις δραστηριότητες που γίνονται στο νερό. Στην θα παρευρεθεί και ο Ιδρυτής του Οργανισμού Safe Water Sports Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παράλληλα οι προδιαγραφές και η σημασία του καινοτόμου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προτύπου πιστοποίησης της ποιότητας λειτουργίας των επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ της TÜV AUSTRIA HELLAS “Water Sports Certified Quality”. Τον Φορέα Ελέγχου & Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS θα εκπροσωπήσουν οι κύριοι Χαράλαμπος Αγγελούδης, Αναπ. Γεν. Δ/ντης και Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Δ/ντης Ανάπτυξης.    

Ο Οργανισμός Safe Water Sports λειτουργεί από το 2015 στην Ελλάδα ως κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

 Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του:

• Ενίσχυση του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του έργου του

• Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών

• Εκπαίδευση παιδιών και νέων

• Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ

Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Ο Οργανισμός που δραστηριοποιείται σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό και στους ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, αφορά στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην πισίνα, την παραλία, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ αλλά και γενικότερα τις δραστηριότητες που γίνονται στο νερό. 

Στη χώρα μας με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης, και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Προτεραιότητα όλων είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών να ξεκινήσει από τις πολύ μικρές ηλικίες.

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεών του ο Οργανισμός έχει αναπτύξει το Safe Water Sports app, μια δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, για Ελλάδα και Κύπρο, διαθέσιμη σε ελληνικά, αγγλικά και σύντομα γαλλικά, μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί εύκολα, με το πάτημα ενός πλήκτρου στο κινητό/τάμπλετ να ενημερωθεί για: 3.000+ παραλίες χαρτογραφημένες από κοινού με το Λιμενικό Σώμα με τα χαρακτηριστικά τους: π.χ. οργανωμένη με ξαπλώστρες ή όχι, τις συνθήκες ασφαλείας (π.χ. ρηχά ή βαθιά νερά, αν διαθέτουν ναυαγοσώστη ή όχι, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ κλπ), όλες και μόνο τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ, τα ημερόπλοια, τις μαρίνες, τους κανονισμούς ασφαλείας κ.ά.

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ελληνικός ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nίκη για την ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου #γυναικείαομάδαβόλεϊ - https://t.co/whWLcdBxAI -

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

"Αλιεύοντας" την είδηση