Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έγκριση καταλληλότητας για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου
Έγκριση καταλληλότητας για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

Έγκριση καταλληλότητας για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

Την έγκριση καταλληλότητας για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων έλαβε ο Δήμος Σκιάθου σύμφωνα με το υπ’αριθμ.πρωτ.21969/Α2_25.02.2022 (ΑΔΑ:ΨΕΟ846ΜΤΛΗ-Χ1Λ) έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου.

Ο Δήμος, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και θέλοντας να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό μαθησιακό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έθεσε υπόψιν του διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥΠ ΑΕ), Αθανασίου Γιάνναρη, το θέμα της επέκτασης των σχολικών μονάδων του 2ου Δημοτικού και του Γυμνασίου –Λυκείου Σκιάθου στη που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2020 στα γραφεία της ΚτΥΠ.

Στη συνέχεια ο Δήμος με το υπ’αριθμ.πρωτ.13549/8.12.2020 διαβιβαστικό έγγραφο επέβαλε έγκαιρα πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταξύ αυτών,  η του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση των σχολείων, η σύμφωνη γνώμη της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς και της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όπως και έγγραφα αδειοδότησης  των κτηρίων.  

Στη που ακολούθησε στις 12 Ιανουαρίου 2021 ο κος Γιάνναρης διαβεβαίωσε ότι με την αποστολή του φακέλου ο Δήμος πέτυχε την ωριμότητα των έργων επέκτασης, όποτε η ΚτΥπ θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών με στόχο μέχρι το τέλος του 2022 να έχει γίνει η δημοπράτηση των έργων. Έπειτα, θα ακολουθήσει σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και της ΚτΥπ για την εκτέλεση των έργων που θα παραδοθούν μέσα στο 2023.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στα σχολεία, από τον αρχιτέκτονα της ΚτΥΠ,  Δημήτρη Γεωργακόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για τη δρομολόγηση των έργων επέκτασης των σχολικών μονάδων στο άμεσο διάστημα, τα οποία θα παραδοθούν μέσα στο 2023.

Ο Δήμος, έχοντας προβεί στις μέχρι τώρα απαραίτητες ενέργειες, με τα υπ’αριθμ.πρωτ. 549/19.01.2022 και 550/19.01.2022 διαβιβαστικά έγγραφα στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, υπέβαλε πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση κτηριολογικού προγράμματος σχετικά με την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου.

Σε συνέχεια της συνεργασίας με τη  Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Δήμος παρέλαβε στις 2 Μαρτίου 2022 την έγκριση καταλληλότητας για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, οπότε μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου σε με την ΚτΥπ.

Αναμένεται και η έγκριση καταλληλότητας για την επέκταση του Γυμνασίου – Λυκείου προκειμένου να προχωρήσει αντίστοιχα η υλοποίηση του έργου επέκτασης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, για την έγκριση καταλληλότητας του έργου επέκτασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς, επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ,   Αθανάσιο Γιάνναρη, και τον αρχιτέκτονα της ΚτΥπ,  Δημήτρη Γεωργακόπουλο, για τη συνεργασία. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να θέτει ως προτεραιότητα τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων.» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση