Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Εγκαίνια στο ΕΠΑΛ Σκιάθου
Εγκαίνια στο ΕΠΑΛ Σκιάθου

Εγκαίνια στο ΕΠΑΛ Σκιάθου

Εγκαινιάστηκαν σήμερα 19 Νοεμβρίου 2021 οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Σκιάθου.

Η μεταστέγαση σε νέα κτήρια ήταν επιβεβλημένη μετά την μεγάλη απήχηση που είχε η λειτουργία του ΕΠΑΛ τόσο από μαθητές του Λυκείου όσο και ενήλικες που διεκδίκησαν μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση, το ΕΠΑΛ λειτουργεί με 69 μαθητές.

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Λιακόπουλος, Γιάννης Γιαννίτσης, Γιάννης Τσανάκας και Διαμαντής Μαθηνός και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ματούλα Χονδρονικολή.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σταματάς, ο οποίος ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές, μαζί με τον δήμαρχο, τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βόλου Νίκο Κατσαβριά και την υποδιευθύντρια του ΕΠΑΛ Σκιάθου Φιλίτσα Ρέπουλη.

Για το 2022 το ΕΠΑΛ ξεκίνησε τη λειτουργία του με την προσθήκη του Τομέα «Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας», ενώ από το πρώτο έτος λειτουργίας του λειτουργεί ο Τομέας «Διοίκησης και Οικονομίας», με τις ειδικότητες :
1. «Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών»
2. «Υπαλλήλων Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού»
3. «Υπαλλήλων Εμπορίας και Διαφήμισης»
4. «Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό»

“Το πιο σημαντικό έργο μιας Δημοτικής Αρχής, είναι αυτό που αφορά τους νέους και την εκπαιδευτική κοινότητα, οι νέοι είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, και θα εργασθούμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ενεργώντας με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα την κατοχύρωση και εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την αποτελεσματική συνεργασία τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Σταχτέα, τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βόλου Νίκο Κατσαβριά, την υποδιευθύντρια του ΕΠΑΛ Σκιάθου Φιλίτσα Ρέπουλη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, τους αντιδημάρχους Γιάννη Γιαννίτση και Γιάννη Τσανάκα, για τις ενέργειές τους, τους Γιώργο Μεσσήνη και Νίκο Φεργάδη για την εθελοντική τους εργασία, “δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Το ΕΠΑΛ Σκιάθου, ιδρύθηκε ως παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου, με έδρα τον Δήμο Σκιάθου, με την Φ11/75710/Δ4/17-6-2020 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το ΕΠΑΛ Σκιάθου ιδρύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετική επιστολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας στάλθηκε στο Δήμο στις 27 Νοεμβρίου 2019. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου 2019, ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση του Δημάρχου για την ίδρυση του ΕΠΑΛ, (υπ. αρ. απόφαση 41/2019).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση