Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Δράση περιβάλλοντος “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”
Δράση περιβάλλοντος “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”

Δράση περιβάλλοντος “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”

Για 14η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, ‘Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή', με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος' και τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εθελοντικών συλλόγων, των τοπικών Αρχών, του Δήμου.

Για πρώτη φορά φέτος η δράση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Για την πολύχρονη δράση ‘Ολοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή', ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος', έλαβε το βραβείο, στα “Bravo 2018”, σε εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον οργανισμό QualityNet Foundation.

Το βραβείο παρέλαβε ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος', από τον Κώστα Αγοραστό περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Tο βραβείο ανήκει στους εκατοντάδες εθελοντές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων και φορέων, εκπροσώπους τοπικών αρχών, , που με την ενεργό συμμετοχή τους, καθιέρωσαν τη δράση και έγιναν το παράδειγμα της χώρας, για την οργάνωση και υλο αντίστοιχων δράσεων, όπως το Let's do it Greece.

Η εκκίνηση στη δράση θα δωθεί στις 30 Μαρτίου, με την ‘Ωρα της γης', την παγκόσμια πρωτοβουλία που στόχο έχει την κινητο κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και γενικότερα την προστασία της φύσης. Το πρόγραμμα της δράσης θα κορυφωθεί στις 7 Απριλίου με τη συμμετοχή στο Let's do it Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη δράση εθελοντισμού για τον καθαρισμό περιοχών.

Η δράση φέτος θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των, Λιμενική Αρχή Σκιάθου, της Λιμενικής Αρχής, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων 1ο , 2ο , 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και των Συλλόγων Γονέων, 1ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού, και των: Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Σύλλογο Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, αυτικό Όμιλο Σκιάθου, Οικολογικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκιάθου Ecoζην, Φυσιολάτρες Οδοιπόροι Σκιάθου, Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος'.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Συλλόγου, αναλαμβάνοντας την κάλυψη της δωρεάς προς το Σύλλογο που αφορά σε 180 αθλητικά μπλουζάκια για τους μαθητές και τους εθελοντές.

Ο Δήμος Σκιάθου, διά του αντιδημάρχου καθαριότητας Κωστή Γιαννίτση, θα αναλάβει τη διάθεση ειδών καθαρισμού, την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τα σημεία που θα τα συγκεντρώνουν οι εθελοντές και τις μετακινήσεις των μαθητών.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος υποστήριζει με αμεσότητα και αποτελεσματικά τη δράση.

Συμμετοχή στους καθαρισμούς έχουν δηλώσει το Skiathos Diving Center και ομάδα εθελοντών του Skiathos Life και οι επαγγελματίες, Λάμπρος Χούμας, καπετάνιος του καϊκιού ‘Καλυψώ' , Παναγιώτης Διολέττας και ο Ηλίας Αντωνίτσας.

Στα δεκατρία συνεχόμενα χρόνια που υλοποιείται η δράση, έχει αγκαλιαστεί ένθερμα από τους πολίτες, το Δήμο, τους Συλλόγους, τη μαθητική κοινότητα και έχει πλέον καθιερωθεί.

Κατά τη διάρκεια της περσινής δράσης συμμετείχε το 10% του πληθυσμού της Σκιάθου, 154 εθελοντές και 641 μαθητές, για τον καθαρισμό παραλιών και περιοχών, στη Σκιάθο και σε γειτονικά νησιά.

Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ' αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης δεκάδων τόνων απορριμμάτων, που από δεκαετίες αποτελούσαν μεγάλες εστίες ς σε και δασικές περιοχές.

Το μήνυμα της δράσης είναι πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.

Το πρόγραμμα των καθαρισμών διαμορφώθηκε ως εξής:

Σάββατο 30 Μαρτίου
ΛΕΧΟΥΙ ( και παραλία)_Φυσιολάτρες Οδοιπόροι Σκιάθου

Σάββατο 30 Μαρτίου 20:30-21:30 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Λιμάνι, είσοδος Μπούρτζι_Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Κυριακή 31 Μαρτίου
ΛΥΓΑΡΙΕΣ_Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου

Δευτέρα 1 Απριλίου
ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΛΟΣ_Λύκειο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου, Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος'
ΠΛΑΚΕΣ_Λύκειο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου

Τρίτη 2 Απριλίου

ΛΙΜΝΗ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ_1ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και δάσκαλοι, Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ_2ο Νηπιαγωγείο/μαθητές και εκπαιδευτικοι, Σύλλογος Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου

Τετάρτη 3 Απριλίου
ΣΙΦΕΡΙ_2ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και δάσκαλοι, Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου
Περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου_2ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και δάσκαλοι, Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου
ΠΑΡΚΟ ΗΡΩΟΥ έως ΠΟΥΝΤΑ_Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου
ΕΛΙΑΣ_ Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος'

Πέμπτη 4 Απριλίου

ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ_ Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος'

Παρασκευή 5 Απριλίου
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ (παραλία)_Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος', Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ

Σάββατο 31 Μαρτίου
ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΣ_Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος', ομάδα εθελοντών του Skiathos life

ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ_Οικολογικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκιάθου Ecoζην

Κυριακή 1 Απριλίου
ΑΣΕΛΗΝΟΣ_Σώμα Ελλήνων Οδηγών/Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου
ΑΡΚΟΣ_Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου
ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΙΑΘΟΥ_υποβρύχιος καθαρισμός , Skiathos Diving Center
ΚΑΣΤΡΟ_Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος'.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση