Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Διοίκηση Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Σκιάθο
Διοίκηση Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Σκιάθο

Διοίκηση Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Σκιάθο

Από το νησί του Παπαδιαμάντη, την πανέμορφη Σκιάθο, ξεκινά το Σάββατο 5 Ιουνίου την θητεία του στη Διοίκηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ς το Επιμελητήριο ς στον 4ο χρόνο θητείας του Οργάνου.

Στην «επίσημη πρώτη» για το Επιμελητήριο ς συνεδρίαση του έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι και συγκεκριμένα ο   Χρήστος Τριαντόπουλος – γενικός Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, ο Αθανάσιος Πετραλιάς – γενικός Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών και η  Άννα Στρατινάκη – γενική γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ς θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σκιάθου το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Μπούρτζι), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση επί των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στον τουριστικό κλάδο και τη γενικότερη επιχειρηματικότητα.
  2. Ενημέρωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών.
  3. Παρατηρήσεις και ερωτήματα επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.
  4. Δημιουργία ειδικού προγράμματος για την Διασύνδεση των παραγόμενων προϊόντων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας με την Ευρωπαϊκή Αγορά μέσω της ενσωμάτωσης τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων.
  5. Δημιουργία ειδικού περιφερειακού προγράμματος για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές κατά τα έτη 2020 – 2021.
  6. Στήριξη του αιτήματος για την «Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης – λοχείας και ανατροφής τέκνων».
  7. Εισήγηση προς το ΔΣ του για την σύμφωνη γνώμη υποβολής πρότασης, με την συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, με τίτλο “Δημιουργία Θεσσαλικού Δικτύου ς και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων με την επωνυμία “THESSALIA LOCAL PRODUCTS NET” στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ακολουθήσει συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων με τους τοπικούς φορείς με στόχο την ενημέρωσή τους επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 12/6/2018 στο Επιμελητήριο Λάρισας, είχε αποφασισθεί ομόφωνα η εκ περιτροπής προεδρία των προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθένα, καθώς και η μεταφορά της έδρας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας κληρώθηκε για την Προεδρία τον 4ο χρόνο.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση