Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ /  Δημοπρασία Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού 2021 στην Σκιάθο
 Δημοπρασία Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού 2021 στην Σκιάθο

 Δημοπρασία Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού 2021 στην Σκιάθο

 

Η Δημοτική Αρχή, δρώντας σε πλαίσιο διαφάνειας και πλήρους νομιμότητας, ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε τα αρμόδια συλλογικά όργανα, η Οικονομική Επιτροπή και το Συμβούλιο, να προβούν εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του φετινού ΦΕΚ (26.3.2021),σε φανερή, πλειοδοτική και προφορική , ενώπιον της προβλεπόμενης από το Νόμο Επιτροπής, για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας ήτοι για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, τροχήλατων αναψυκτηρίων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Από τις 26 Ιανουαρίου, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προέβη σε των όμορων επιχειρήσεων καλώντας τους «έχοντες το δικαίωμα κατά προτεραιότητα της παραχώρησης χωρίς για το έμπροσθεν της δραστηριότητάς τους κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού (όμοροι), να υποβάλλουν αίτηση».

Η της αίτησης έληγε, ως είθισται, πέντε ημέρες μετά (στις 2 Φεβρουαρίου), ωστόσο ο Δήμος μετά από επικοινωνία με τους όμορους επιχειρηματίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, λάμβανε αιτήσεις σχεδόν δυο μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 η Οικονομική Επιτροπή απέστειλε την με αρ.πρωτ.4141 Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση για το Σάββατο στις 10 Απριλίου 2021 και 10:00π.μ για λήψη απόφασης κανονιστικού περιεχομένου με θέμα την παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, καθώς και τον προσδιορισμός αιγιαλών που παραχωρούνται για άσκηση δραστηριοτήτων,(στους έχοντες το δικαίωμα άνευ δημοπρασίας (όμοροι) και β)στους μη δικαιούχους απευθείας παραχώρησης αποκλειστικά και μόνο με δημοπρασία σύμφωνα με το ΠΔ270/81)

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα με την ψήφο των Λιακόπουλου Νικολάου, Αντωνίτσα Γεωργίου, Γιαννίτση Ιωάννη, Τσανάκα Ιωάννη και Παπαδούλια Ματούλας ενώ «παρών» ψήφισαν ο Γιαμαρέλος Νικόλαος και η Φιλαρέτου Τασούλα.(ΑΔΑ:Ψ7ΟΜΩ13-).

Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 εστάλη η με αρ.πρωτ.4154 Πρόσκληση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ματούλας Παπαδούλια, για έκτακτη συνεδρίαση λόγω καταληκτικών ημερομηνιών για το Σάββατο στις 11 Απριλίου 2021 για να επικυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο Συμβούλιου της 10ης Απριλίου 2021η η μείζονος αντιπολίτευση (Σκιάθος Ενωμένη)και ελάσσονος αντιπολίτευση (Νέοι Ορίζοντες για τη Σκιάθο) αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καθώς, όπως ισχυρίστηκαν δεν είχαν ολοκληρωμένη πληροφόρηση επί του θέματος.

Ωστόσο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορούσαν να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες λειτουργούν 8:00 έως 19:00, και να ενημερωθούν για τα σχετικά αρχεία του θέματος, δεδομένου ότι πρόκειται για προσωπικά στοιχεία τα οποία δεν ανακοινώνονται.

Η ήσσονος αντιπολίτευση (Λαϊκή Συσπείρωση) με ανακοίνωσή της απείχε από την συνεδρίαση.

Την Κυριακή εστάλη εκ νέου πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στις 09:00 π.μ. έχοντας την ίδια ημερήσια διάταξη όπου και πάλι η μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευση δεν ενέκριναν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συνεδρίασης και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να συνεχιστεί η διαδικασία της συνεδρίασης.

Η καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια των δημοπρασιών από τον Δήμο είναι στις 30 Απριλίου 2021 στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία σε αυτό το χρονικό περιθώριο η διενέργεια των δημοπρασιών παραχωρείται αυτόματα στην Κτηματική Υπηρεσία .(Με τον Δήμο να λαμβάνει το ποσοστό 70% έναντι της Κτηματικής Υπηρεσίας με ποσοστό 30% επί των δημοπρασιών ανεξάρτητα από που θα διεξαχθεί η διαδικασία).

Ο δήμαρχος Σκιάθου δήλωσε πως «για ακόμη μία φορά οι μειοψηφίες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παρεμποδίσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας από πλευράς του Δήμου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα σχετικά με τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Οι δύο μειοψηφίες συνετάχθησαν και έγιναν ένα εμπόδιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τον Δήμο, ένα εμπόδιο για τον δημότη, ένα εμπόδιο για τον επισκέπτη, ένα εμπόδιο για τη Σκιάθο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος έχει οργανώσει εδώ και μία βδομάδα τον ευπρεπισμό των παραλιών με προσωπικό και οχήματα έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Πρασίνου και προσπαθεί, ως έχει υποχρέωση, με κάθε τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό, να εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή εικόνα του νησιού. Όσο οι μειοψηφίες είναι εμπόδιο, η Δημοτική Αρχή θα βρίσκει τρόπους να λύνει τα προβλήματα, που εσκεμμένα δημιουργούν».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θετικός ο υπ. Εθνικής Άμυνας στην κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των 304 ΠΕΒ και ΚΑΑΥ στο Μαλάκι… - https://t.co/xBYQgg8oKY -

  • Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας #Δράσειςαλληλεγγύης - https://t.co/GFZewp7GMm -

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση