Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Δημιουργία νέου τμήματος δυναμικότητος 12 βρεφών
Δημιουργία νέου τμήματος δυναμικότητος 12 βρεφών

Δημιουργία νέου τμήματος δυναμικότητος 12 βρεφών

Δημιουργία νέου τμήματος βρεφών δυναμικότητος 12 βρεφών, στον υφιστάμενο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Σκιάθου, δρομολογεί η Δημοτική Αρχή .

Το περιλαμβάνει εργασίες διαρρύθμισης των υφιστάμενων χώρων με τη δέσμευση μιας αίθουσας για τις ανάγκες του νέου τμήματος και προσαρμογή των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 99/28-9-2017 (ΦΕΚ 141 Α), όπως  και της δημιουργίας νέων διακριτών χώρων, αίθουσας ύπνου βρεφών, αίθουσας απασχόλησης βρεφών και χώρου αλλαγών- λουτρού.

Στο τμήμα που προορίζεται για τη λειτουργία του τμήματος βρεφών οι κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται με την προσθήκη παρεμβάσεων και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στις 62.360,03 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Σκιάθου  με χρηματοδότηση ύψους 49.916,20 € μέσω της εγκεκριμένης πράξης του «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΒΡΕΦΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» (Α.Π. 1559/3-2-2020, Ε.Ε.Τ.Α.Α) και ύψους 12.443,83  € από ίδιους πόρους του Δήμου Σκιάθου.  Σύμφωνα  με τον προγραμματισμό του Δήμου, το θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι την άνοιξη.

Η Δημοτική Αρχή θέτοντας ως προτεραιότητα την παιδεία και την εκπαίδευση του τόπου και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα στάδια  προσχολικής και σχολικής αγωγής, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, κατέθεσε άμεσα αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο ανωτέρω Πρόγραμμα με σκοπό την ίδρυση για πρώτη φορά Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Σκιάθο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό  για την τοπική κοινωνία η δημιουργία βρεφικού τμήματος, αφού ο Δήμος οφείλει να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των οικογενειών υποστηρίζοντας με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις, την ανάπτυξη των παιδιών ειδικά, στην εποχή μας, όπου αυξάνεται το ποσοστό των εργαζόμενων μητέρων, η φοίτηση στον βρεφονηπιακό σταθμό αποτελεί αναγκαιότητα. «Κάθε νέα υποδομή στο χώρο της εκπαίδευσης μας δίνει μεγάλη χαρά, η ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη πως η παιδεία για τη Δημοτική Αρχή είναι προτεραιότητα. Με τη λειτουργία του τμήματος προσχολικής αγωγής, θα καλυφθεί για πρώτη φορά στο Δήμο μας, αυτό το κενό στην προσχολική εκπαίδευση.» δήλωσε ο  δήμαρχος  Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση