Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος
Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος

Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος

Ο Δήμος Σκιάθου με το υπ'αριθμ. 1466/10.2. έγγραφο υπέβαλε αίτημα προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με θέμα την ανάγκη ίδρυσης Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕ) στη Σκιάθο.

Το Ε είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ μετά την αποφοίτηση από το Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η φοίτηση διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια, και παρέχει κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης και προεπαγγελματικές- επαγγελματικές δεξιότητες.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να μένουν μετέωροι, η αυτή θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα δώσει τη δυνατότητα στους να αποκτούν, εκτός των γενικών – ακαδημαϊκών γνώσεων, και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.

«Η ίδρυση Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τόπο μας και ειδικά για την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Δήμος, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση, θα σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια που αφορά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην εκπαίδευση του τόπου μας. Σε με τους διευθυντές των σχολείων και τις σχολικές εντείνουμε κάθε για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση