Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος
Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος

Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος

Ο Σκιάθου με το υπ’αριθμ. 1466/10.2.2021 έγγραφο υπέβαλε αίτημα προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με θέμα την ανάγκη ίδρυσης Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Σκιάθο.

Το ΕΕΕΚ είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ μετά την αποφοίτηση από το Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η φοίτηση διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια, και παρέχει κοινωνικές , ανεξάρτητης διαβίωσης και προεπαγγελματικές- επαγγελματικές δεξιότητες.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να μένουν μετέωροι, η αυτή θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτούν, εκτός των γενικών – ακαδημαϊκών γνώσεων, και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.

«Η ίδρυση Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τόπο μας και ειδικά για την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο , δίνοντας προτεραιότητα στην , θα σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια που αφορά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην του τόπου μας. Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τις εντείνουμε κάθε για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση