Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος
Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος

Δημιουργία ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο ζητά ο Δήμος

Ο Δήμος Σκιάθου με το υπ’αριθμ. 1466/10.2.2021 έγγραφο υπέβαλε αίτημα προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με θέμα την ανάγκη ίδρυσης Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Σκιάθο.

Το ΕΕΕΚ είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ μετά την αποφοίτηση από το Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η φοίτηση διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια, και παρέχει κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης και προεπαγγελματικές- επαγγελματικές δεξιότητες.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να μένουν μετέωροι, η ενέργεια αυτή θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτούν, εκτός των γενικών – ακαδημαϊκών γνώσεων, και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.

«Η ίδρυση Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τόπο μας και ειδικά για την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Δήμος, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση, θα σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια που αφορά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην εκπαίδευση του τόπου μας. Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τις εντείνουμε κάθε ενέργεια για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση