Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Διανομή πάνινης τσάντας στους κατοίκους της Σκιάθου
Διανομή πάνινης τσάντας στους κατοίκους της Σκιάθου

Διανομή πάνινης τσάντας στους κατοίκους της Σκιάθου

Ανήμερ της ημέρς του Αγ. Βαλεντίνου, επέλεξαν οι κάτοικοι της Σκιάθου να εκφράσουν την αγάπη τους για το περιβάλλον με μια δράση συμβολική αλλά και με σημαντική πρακτική σημασία. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ές, εθελοντές και θεσμικοί φορείς του νησιού διένειμαν περισσότερες από 1.000 πάνινες τσάντες, σε όλο τον οικιστικό ιστό της Σκιάθου, στο πλαίσιο του προγράμματος A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag).

Υπενθυμίζεται ότι, το πρόγραμμα A.S.A.P. χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΕΙΟΣ SOS και υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος».

Η διανομή των πάνινων τσαντών πραγματοποιήθηκε με τεράστιο ενθουσιασμό από έξι ομάδες εθελοντών. Σε κάθε ομάδα συμμετείχαν ές και εκπαιδευτικοί του υμνασίου Σκιάθου, μέλη του Συντονιστικού Οργάνου του A.S.A.P., μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος' και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου.

Η δράση είχε πολύ θετική απήχηση στους κατοίκους, οι οποίοι, έχοντας ενδελεχώς ενημερωθεί τους τελευταίους μήνες για τις συνέπειες της πλαστικής σακούλας και τις πρωτοβουλίες μείωσής της μέσα από το πρόγραμμα A.S.A.P., φαίνονται αποφασισμένοι να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες και να ενσωματώσουν την πάνινη τσάντα στην καθημερινότητά τους. Στο πλαίσιο της χθεσινής πρωτοβουλίας οι μαθητές, μοίρασαν, παράλληλα, τον «δεκάλογο της καθαριότητας», μια πρωτοβουλία του Γυμνασίου, με στόχο μια πιο καθαρή Σκιάθο. Τέλος, για όσους απουσίαζαν από το σπίτι τους, οι ομάδες άφησαν σχετικό σημείωμα, με οδηγία να παραλάβουν την πάνινη τσάντα από το Δημαρχείο.

Το σχέδιο της δράσης σχεδιάστηκε από το Συντονιστικό Όργανο του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν οι: στής Γιαννίτσης, Αντιδήμαρχος, Γιάννης Σταματάς, πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου, Άννα Αρμαμέντου, Καθηγήτρια Γυμνασίου, Ερουλία Διολέττα, Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιαννούλα Κοκολιού, Έφορος Τοπικού Τμήματος-Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Θάνος Τζούμας, πρόεδρος Βάσης Ετοιμότητας/Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος, Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος'.

Το πρόγραμμα A.S.A.P., που ξεκίνησε τον Μάιο του , συνεχίζει δυναμικά την πορεία του.

Τον προσεχή Απρίλιο, μέλη του Δικτύου ΜΕΣΙΟΣ SOS θα βρίσκονται στη Σκιάθο για την υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε σχολεία, διευρυμένων δράσεων διαβούλευσης και ενημέρωσης, όπως επίσης και συνέργειας με το αντίστοιχο πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση