Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Διαδικτυακό σεμινάριο για τον τουρισμό στη Σκιάθο
Διαδικτυακό σεμινάριο για τον τουρισμό στη Σκιάθο

Διαδικτυακό σεμινάριο για τον τουρισμό στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνει διαδικτυακό με τη συμμετοχή ειδικών εισηγητών, υπό την αιγίδα του  International Master Program (MSc): «Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society»  του Χαροκοπείου , του  University Paris I Panthéon Sorbonne και του Αιγαίου, με θέμα Η Τουριστική Σκιάθος στην μετά Covid εποχή. Ξενοδοχεία, Προβολή, Διαχείριση προορισμών, Βιώσιμες Πρακτικεςτο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11:00-13:00.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι :

Εισαγωγή Έναρξη Εργασιών

Γεωργιτσογιάννη Ευαγγελία, διευθύντρια του International Master «Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society»

καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τάσεις της Τουριστικής Ζήτησης για Επιχειρήσεις και Προορισμούς στην μετά Covid Εποχή

Τσάρτας Πάρις Γεώργιος,  καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Covid-19 – Στρατηγικές Διαχείρισης από Μικρομεσαίες Τουριστικές Επιχειρήσεις

Σταυρινούδης Θεόδωρος, αναπληρωτής καθηγητής Διοίκησης των Τουριστικών Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Τοπική Διακυβέρνηση στον Τουρισμό: Δομές, Αρμοδιότητες, Εμπλεκόμενοι

Σαραντάκου Ευθυμία,  επίκουρη καθηγήτρια Χωρικών Πολιτικών για Τουριστικούς Προορισμούς, Τουριστικές Υποδομές και Επιχειρήσεις

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού

Πρακτικές Προώθησης Τουριστικού Προϊόντος με Γνώμονα τη Βιωσιμότητα

Σδράλη Δέσποινα,  επίκουρη καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας – Βιώσιμης Ανάπτυξης  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Digital Marketing για Τουριστικές Επιχειρήσεις και Προορισμούς

Κόντης Αλέξιος – Πατάπιος, εν. επίκουρος καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού

H συμμετοχή στο θα γίνει από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://anavathmisisa-ool.my.webex.com/anavathmisisa-ool.my/j.php?MTID=maa17f1fdb65460df609d972ba0b493f0

Meeting number (access code): 175 076 4832

Meeting password: SuRuraPM567 (78787276 from phones and video systems)

Ο Δήμος Σκιάθου στις 29 Ιουνίου 2020 υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα με το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Η διάρκεια της συνεργασίας ορίζεται σε πέντε έτη.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται με προγραμματισμό και αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του τόπου και να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος, έχει ως στρατηγικό στόχο τη με Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, για την εφαρμογή καινοτόμων και εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης, προστασίας και ανάδειξης ενός τουριστικού προορισμού. Ευχαριστώ θερμά για αυτή τη σημαντική την  Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, διευθύντρια του International Master «Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society»,καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου,Θοδωρής Τζούμας.

Ο Δήμος Σκιάθου, ένας από τους πιο δυναμικά αναπτυγμένους τουριστικά Δήμους της χώρας, γνωστός για τη μοναδική φυσική ομορφιά και σημαντικό , υλικό και άυλο, έχει ως προτεραιότητα την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φύσης, ως υποχρέωση για την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική αγορά. Στο πλαίσιο της προγραμματικής συνεργασίας με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο προβλέπεται η ανάπτυξη δράσεων ιδίως στους παρακάτω τομείς:

  • Ανάπτυξη, εφαρμογή και υιοθέτηση καλών πρακτικών στο πλαίσιο εκπαιδευτικών παρεμβάσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση πολιτών σε , πολιτισμού, βιώσιμου τουρισμού και ποιότητας ζωής.

  • Ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς και της εξωστρέφειας της ακαδημαϊκής κοινότητας.

  • Παραγωγή εργαλείων και καλών πρακτικών με σκοπό τη και ανάδειξη του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς, το βιώσιμο τουρισμό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

  • Ανάπτυξη γνώσης και πρακτικών δεξιοτήτων των φοιτητών του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον βιώσιμο τουρισμό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

  • Προώθηση επιστημονικής έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον βιώσιμο τουρισμό και την ποιότητα ζωής

  • Εκπόνηση και υποβολή προτάσεων για στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση