Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 18:00. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή και έχει σκοπό να προσελκύσει το ευρύ κοινό, μαθητές/, καθώς επίσης και άτομα με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, την , και για τις εκπαιδευτικές ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και θα συντονίσει ο ιδρυτής της Ατλαντίς Συμβουλευτικής, Άγγελος Μαγκλής.

Στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ατλαντίς Συμβουλευτική θα παρουσιαστούν οι καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την :

–           Της Αλοννήσου και το της Κλασσικής εποχής της νήσου Περιστέρας. Οι ψηφιακές εφαρμογές που θα παρουσιαστούν δίνουν τη δυνατότητα «στεγνής κατάδυσης» (dry-dive) σε περιβάλλον επαυξημένης (AR) και εικονικής (VR) πραγματικότητας.

–           Επιπλέον, θα παρουσιασθεί το εκπαιδευτικό παιχνίδι (Serious Game) με τίτλο Dive in the Past έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τις νεαρές ηλικίες στην Ενάλια και

–           Της Σκοπέλου και το σύγχρονο εμπορικού πλοίου με την επωνυμία «Χριστόφορος» στον Πάνορμο της Σκοπέλου. Η εφαρμογή του ναυαγίου, δίνει κι αυτό τη δυνατότητα «στεγνής κατάδυσης» (dry-dive) και περιήγησης σε περιβάλλον VR.

Επιπλέον, θα παρουσιασθεί από την Παρή Καλαμαρά, διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η λειτουργία των Κέντρων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού (ΚΕΕΚ) Αλονήσσου και Δυτικού Παγασητικού ενώ πριν το τέλος της εκδήλωσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάδειξη και επισκεψιμότητα του Ενάλιου Πολιτιστικού πλούτου της Μαγνησίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου MeDryDive. Το MeDryDive έχει ως στόχο τη δημιουργία «dry-dive» εμπειριών για την προώθηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη δημιουργία βιώσιμων τουριστικών προορισμών.

Μάθετε περισσότερα για το , βλέποντας το εισαγωγικό βίντεο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο: drouga@atlantisresearch.gr, ή στα τηλέφωνα: 6941 404 914 (Βίκυ Δρούγα) και 694 457 5665 (Άγγελος Μαγκλής).

Πρόγραμμα

18:00 ΥΠΟΔΟΧΗ – ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Κωνσταντίνος Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

18:15 ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝΑΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΕΚ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗΣ

Παρή Καλαμαρά – Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

18:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ MeDryDive

–                                                       AR/VR application

–                                                       Serious Game

Βίκυ Δρούγα – ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ .Ε.

18:50 ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΑΥΑΓΙΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ “
See-the-Sea” 4Helix+
Virtual Reality του Ναυαγίου Χριστόφορος- Σκόπελος (Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου)

Άγγελος Μαγκλής, Ιδρυτής ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ .Ε.

19:00 ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Συντονίζει ο Άγγελος Μαγκλής

19:30 ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις #ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019… - https://t.co/Ifu7cV4bay -

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

  • Κόστος ενέργειας: Ο εφιάλτης της ελληνικής βιομηχανίας #Κόστοςενέργειας - https://t.co/cyFHiCIPOY -

"Αλιεύοντας" την είδηση