Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Δέκα Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο
Δέκα Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο

Δέκα Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο

Σήμερα στη διαδικτυακή βράβευσης, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για την ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το , η Σκιάθος βραβεύθηκε με 10 Γαλάζιες Σημαίες. 

Πρόκειται για τις παραλίες Κουκουναριές, Μάραθα, Μεγάλη Άμμος, Βασιλιάς, Αχλαδιάς, Τζανεριά, Βρωμόλιμνος, Αγία Παρασκευή, Τρούλος και Καναπίτσα. Για το 2020 ο Δήμος Σκιάθου είχε βραβευθεί με δύο Γαλάζιες Σημαίες, με ενέργειες του Δήμου η παραλία των Κουκουναριών και με ενέργειες του ξενοδοχείου Skiathos Palace η παραλία Μάραθα, (το ξενοδοχείο ανέλαβε τη διαδικασία και για το για την παραλία Μάραθα). Οι δέκα Γαλάζιες Σημαίες που θα κυματίζουν στις παραλίες της Σκιάθου, σηματοδοτούν την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας. Φέτος βραβεύθηκαν 545 ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. Η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες. Από τις 11 βραβευμένες ακτές στις Βόρειες Σποράδες οι 10 θα κυματίζουν στη Σκιάθο.

Στην εκδήλωση της βράβευσης απεύθυναν χαιρετισμό:

Ο υπουργός Τουρισμού,   Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Κώστας Κατσαφάδος, η πρόεδρος του ΕΟΤ,   Άντζελα Γκερέκου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων,  Γρηγόρης Τάσιος, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),  Γιώργος Βερνίκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος,  Σταύρος Κατσικάδης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Από την ΕΕΠΦ τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους. Σύμφωνα πάντα με τον ισχύοντα κανονισμό, για την υποψηφιότητα της κάθε ακτής για την απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας, θα πρέπει να προηγηθεί ένα έτος κατά το οποίο, η υποψήφια ακτή, θα πληροί στο ακέραιο τα κριτήρια βράβευσης και, αφού αυτά ελεγχθούν από την αρμόδια επιτροπή, το επόμενο έτος δύναται να βραβευθεί και να δοθεί σε αυτήν η «Γαλάζια Σημαία». Έτσι ο Δήμος είχε ήδη δρομολογήσει από το 2020 την υποψηφιότητα 8 ακόμη ακτών και την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου για τη βράβευση τους το , με βάση όλα τα υποχρεωτικά και προαιρετικά κριτήρια, που ορίζει το πρόγραμμα του FEE (Foundation for Environmental Education–Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) .

Ο δήμαρχος Σκιάθου,Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που φέτος θα κυματίζουν 10 Γαλάζιες Σημαίες! Η Γαλάζια Σημαία» συνδέεται άρρηκτα με την έννοια της τουριστικής ανάπτυξης αφού μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αναγνωρίζοντας Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την υπεύθυνη του προγράμματος για τη χώρα μας Δαρεία Βουρδουμπά για την άψογη συνεργασία, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιάννη Γιαννίτση, για τις συντονισμένες ενέργειες του που αφορούν στην αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα 8 παραλιών.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση