Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Δέκα Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο
Δέκα Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο

Δέκα Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο

Γι δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πλέον ναγνωρίσιμο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας απονεμήθηκε σε 10 της Σκιάθου, και ακόμη μια θα είναι υποψήφια για βράβευση το 2023.

Είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, η και ανάδειξη των μοναδικών παραλιών της Σκιάθου, οι οποίες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για τη μοναδική ομορφιά τους, όπως αποφάσισαν οι περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες του Conde Nast Traveller το 2019, στην ψηφοφορία για τα 32α ετήσια Readers' Choice Awards, όπου από όλα τα νησιά του κόσμου, ανέδειξαν την Σκιάθο στην πρώτη θέση.

Για το 2022 ο Δήμος Σκιάθου μετά την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου με βάση όλα τα υποχρεωτικά και προαιρετικά κριτήρια, που ορίζει το πρόγραμμα του FEE (Foundation for Environmental Education–Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) βραβεύθηκε συνολικά με 10 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες Κουκουναριές,Τρούλος, ΑγίαΠαρασκευή, Αχλαδιές,Βασιλιάς, Βρωμόλιμνος, Καναπίτσα,Τζανεριά, Μεγάλη Άμμος με ενέργειες του Δήμου και στην παραλία Μάραθα με ενέργειες του ξενοδοχείου Skiathos Palace.

Για το 2023 έχει ήδη δρομολογήσει την υποψηφιότητα για βράβευση της ακτής Κολιός. «Οι 10 Γαλάζιες Σημαίες που αποσπάσαμε βάσει του προγράμματος βραβεύσεων ακτών,  μας γεμίζουν περηφάνια και ικανοποίηση για τον κόπο μας. Μεγάλη ευαισθησία επιδείξαμε στις υποδομές για Άτομα με Αναπηρία εγκαθιστώντας ανάλογα συστήματα πρόσβασης στις παραλίες. Με το ίδιο πείσμα και την αγάπη μας για το περιβάλλον θα συνεχίσουμε, καλώντας όλους τους επισκέπτες της Σκιάθου να προστατεύσουν το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την υπεύθυνη του προγράμματος Γαλάζια Σημαία για τη χώρα μας Δαρεία Βουρδουμπά για την άψογη συν και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Γιάννη Γιαννίτση, για τις συντονισμένες ενέργειες του που αφορούν στην αίτηση ένταξης των παραλιών στο πρόγραμμα.» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου,Θοδωρής Τζούμας.

Η «Γαλάζια Σημαία» συνδέεται άρρηκτα με την έννοια της τουριστικής ανάπτυξης αφού μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και της ς του περιβάλλοντος.

Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών και μαρίνων, όπως οι και τα ξενοδοχεία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951) με αδιάλειπτη δράση σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι από το 1992 ο εθνικός χειριστής του προγράμματος Γαλάζια Σημαία”. Η Γαλάζια Σημαίαείναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες  και μαρίνες τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι , και άλλοι φορείς που πληρούν μία σειρά από 33 προϋποθέσεις – κριτήρια ενώ μπορεί να αφαιρεθεί μέσα στη χρονιά αν αποδειχθεί ότι δεν τις πληρούν πια.

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους και σύμφωνα πάντα με τον ισχύοντα κανονισμό, για την υποψηφιότητα της κάθε ακτής για την απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας, θα πρέπει να προηγηθεί ένα έτος κατά το οποίο, η υποψήφια ακτή, θα πληροί στο ακέραιο τα κριτήρια βράβευσης και, αφού αυτά ελεγχθούν από την αρμόδια επιτροπή, το επόμενο έτος δύναται να βραβευθεί και να δοθεί σε αυτήν η «Γαλάζια Σημαία». 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση