Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Χριστουγεννιάτικος στολισμός- φωτισμός στη Σκιάθο
Χριστουγεννιάτικος στολισμός- φωτισμός στη Σκιάθο

Χριστουγεννιάτικος στολισμός- φωτισμός στη Σκιάθο

Έναν διαφορετικό τρόπο για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του νησιού επέλεξε ο για την φετινή χρονιά, προσπαθώντας να δώσει στους πολίτες μια νότα αισιοδοξίας.

Ένα έλατο ύψους 10 μέτρων δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού, φωτισμένο με 36.000 λαμπάκια, ενώ δύο κουρασμένα σκαριά που είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες της υπηρεσίας ς μετατράπηκαν σε πανέμορφες βάρκες στολισμένες και φωτισμένες, έτοιμες να μας θυμίσουν τα κάλαντα των παιδιών μιας άλλης εποχής .

Στις εκκλησίες, Τρεις Ιεράρχες και Λημνιά, αλλά και στην   Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δεσπόζουν αντίγραφα της Δεσποτικής εικόνας της Γεννήσεως του Χριστού (1779) από τον ομώνυμο ναό στο Κάστρο της Σκιάθου , μια εικόνα-ιερό κειμήλιο της Σκιάθου τόσο για την απαράμιλλη ομορφιά της όσο και για την ιστορική της αξία.

Η ομώνυμη του μεγάλου  δημιουργού, μετατρέπεται σε θεματικό πάρκο όπου η λαϊκή  παράδοση απεικονισμένη σε ξύλο έρχεται να δώσει πνοή έξω απ το σπίτι του δικού μας κυρ Αλέξανδρου και μας ταξιδεύει από την πολίχνη που εκείνος έζησε και απεικόνισε με το λόγο του, στο σήμερα.

Οι ήρωες του Παπαδιαμάντη φέρνουν μαζί τους τους συντοπίτες μας, εκείνης της εποχής, μας ταξιδεύουν στο χρόνο και μας ξεναγούν στον προηγούμενο αιώνα στα χρόνια των προπαππούδων και των προγιαγιάδων .

Πανέμορφα χειροποίητα στολίδια στολίζουν, το κεντρικό χριστουγεννιάτικο , τον μεγάλο πλάτανο στο παλιό λιμάνι, και τα φυσικά (που θα μεταφυτευθούν στις αυλές των σχολείων μετά την λήξη των εορτών).

Μέχρι και οι βρύσες μέσα στην πόλη έχουν την τιμητική τους αφού και αυτές στολίζονται με φυσικά υλικά! Και τέλος χιλιάδες φωτάκια ντύνουν το λιμάνι και τα κεντρικά σημεία και κάνουν τη Σκιάθο παραμυθένια.

“Φτάνουμε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης χρόνιας, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της ς, εύχομαι να είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου.

Με αλληλεγγύη, αισιοδοξία και δημιουργικότητα, συνεχίζουμε Όλοι Μαζί και τη νέα χρονιά, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο μας.

Εύχομαι από καρδιάς, υγεία και κάθε καλό στον καθένα ξεχωριστά. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο στολισμό: τους αντιδημάρχους Γιάννη Γιαννίτση και Γιάννη Τσανάκα, τη Χαρά Πασχάλη, την Δέσποινα Μιτζέλου, την Γιαννούλα Κοκολιού, την Πόπη Σαραντινού, την Δέσποινα Άννη, τον καπετάνιο Γιώργη Διολέττα του πλοίου ‘' (εταιρεία Βόλος-Σποράδες), τον Γιώργο Στ. Αντωνίτσα, την Ελένη Κόσσυβα, την Σταυρούλα Μίγκα, την Νίνα Χαλκιά, την Κατερίνα Βλάχου, ιδιαίτερα ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου στην , στην Τεχνική Υπηρεσία, στον Παιδικό Σταθμό.

Καλά & Ευτυχισμένο το 2021.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση