Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Σκιάθου
Χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Σκιάθου

Χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Σκιάθου

Ο Δήμος Σκάθου  είναι ανάμεσα στους 19 Δήμους της χώρας, στους οποίους εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής κοινωνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. αποφάσισε την μη διακοπή του νερού σε απλήρωτους λογαριασμούς, με να έχουν περιορισθεί αισθητά τα και να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 251.662,67 .

Όπως είναι γνωστό οι επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης και συνακόλουθα και η Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου, έχουν ως μοναδικά έσοδα, αυτά που προέρχονται από την έκδοση λογαριασμώ και την μετέπειτα καταβολή εκ μέρους των δημοτώ.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, συνέπεια της πανδημίας, και της αδυναμίας που προκάλεσε στους καταναλωτές να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.ΥΑ.Σ. με την 50/2020 αποφάσισε την έγκριση για οικονομική ενίσχυση ποσού της τάξης των 250.000,00 € ώστε η Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της, ακολούθησε η αντίστοιχη απόφαση 97/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις παρακάτω πράξεις νομοθετικού περιεχομένου: Α ́ 75/30.03.2020, «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωναϊού COVID19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» και ειδικότερα το εδάφιο α της § 5 του άρθρου 43. Α ́ 85/13.04.2020, «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειώ της πανδημίας του κορωναϊού COVID19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», άρθρο 30.

Στη συνέχεια με την αριθ. πρωτ. 10664 28 Σεπτεμβρίου 2020 επιστολή του ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΑΥΣ Θοδωρής Τζούμας, προς τον υπουργό Εσωτερικών, αιτήθηκε την οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΣ από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους.

Με την αριθ. πρωτ. 93023 31 Δεκεμβρίου 2020 επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών κοινοποιήθηκε η 92543/30.12.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, (όπου μνημονεύεται η επιστολή του Δημάρχου), στους 19 Δήμους της χώρας η κατανομή ποσού συνολικού ύψους 21.018.920,00 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης. Για το Δήμο Σκιάθου εγκρίθηκε το ποσό των 250.000 ευρώ.

Οι Δήμου που συμπεριλήφθηκαν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι οι : Ρόδου, Ορεστιάδας, Αλεξάνδρειας, Ηρακλείου, Θέρμης, Δέλτα, Νέστου, Παγγαίου, Εορδαίας, Θήρας, Σητείας, Σκιάθου, Βόλου, Πύλου-Νέστορος, Αβδήρων, Δίου-Ολύμπου, Κατερίνης, Σιντικής, Σερρών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την εξαιρετική συνεργασία και να τον συγχαρώ για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα του, οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες του είναι καθοριστικές για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της πρωτόγνωρης αυτής πανδημίας. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει η ΔΕΥΑΣ με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και με παράλληλη μείωση των χρεώσεων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μεγάλα που θα ξεκινήσουν σύντομα και αλλά που έχουν υποβληθεί στο Αντώνης Τρίτσης, που αφορούν στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευση, σε συνδυασμό με την τακτοποίηση χρόνιων υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΣ όπως η σύναψη δανείου με τραπεζικό ίδρυμα (1989-118.300.000 δρχ) που για πολλά χρόνια δεν εξυπηρετεί, και η σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακατηθηκών και Δανείων (2006-750.000 ευρώ) που το μεγαλύτερο μέρος του έχει αναλάβει ο Δήμος.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση