Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Χρηματοδότηση Δήμου Σκιάθου για τη δημιουργία Σταθμών Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων
Χρηματοδότηση Δήμου Σκιάθου για τη δημιουργία Σταθμών Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων

Χρηματοδότηση Δήμου Σκιάθου για τη δημιουργία Σταθμών Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων

Εγκρίθηκε στις 16.5. από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων η χρηματοδότηση του Δήμου Σκιάθου με 247.853,68 € για την ανάπτυξη δράσης «μικροκινητικότητας» με την δημιουργία και λειτουργία σταθμών διάθεσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Με την αξιο της δράσης, ο Δήμος σκοπεύει να λειτουργήσει από το 2023 μεικτούς σταθμούς δωρεάν διάθεσης συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται σε 10 σημεία του νησιού, 9 στην πόλη και 1 στην περιοχή των Κουκουναριών.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (άξονας Προτεραιότητας 14, πρόσκληση «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων») και θα υλοποιηθεί σε με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Με τη δράση αυτή ο Δήμος Σκιάθου θα προμηθευτεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης. Με αυτό τον τρόπο θα προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο εργαλείο, που θα συμβάλει στην μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός πόλης, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην βελτίωση της υγείας των πολιτών. Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

«Στην εποχή μας, όπου η του τος και η βιώσιμη ζωή αποτελούν το μεγάλο στοίχημα, η ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και η χρήση ποδηλάτου συμβάλλει στη δημιουργία μίας σύγχρονης και φιλικής προς τον άνθρωπο και το πόλης. Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο σε συνδυασμό με τις λοιπές θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, το οποίο θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι η Σκιάθος για δεύτερη χρονιά πιστοποιήθηκε ως νησί φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination, καθιστώντας την έτσι ιδανικό προορισμό για μεμονωμένους ή οργανωμένους ποδηλάτες.» δήλωσε ο dήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Το προσφερόμενο σύστημα θα είναι ένα σύστημα ποδηλάτων ευέλικτο που θα μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης ανάλογα με την ζήτηση και θα δίνει στους χρήστες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποια από τους διαθέσιμους σταθμούς μίσθωσης του Δήμου. Το σύστημα θα αποτελείται από Ηλεκτρικά Ποδήλατα Πόλης, Ειδικής Σχεδίασης για Κοινόχρηστα Συστήματα Μίσθωσης, με “Έξυπνη” Κλειδαριά IoT (4G/), Αντιδαλιστικές Θέσεων Κλειδώματος & Φόρτισης Ποδηλάτου, Συστήματα Φόρτισης Σταθμού Μίσθωσης με Ενσωματωμένο Βιομηχανικό Υπολογιστή και 4G , Τερματικά Μίσθωσης Ποδηλάτου με Ενσωματωμένο Σύστημα Φόρτισης, Οθόνη Αφής, Αναγνώστη Πιστωτικών/Χρεωστικών Καρτών και Εκτυπωτή Αποδείξεων, Άδειες Χρήσης Λογισμικού Τερματικού Μίσθωσης Ποδηλάτου, Web-Based Λογισμικό Διαχείρισης Συστήματος, Mobile Εφαρμογή (iOS, Android) για κινητά τηλέφωνα, Εξοπλισμός Έκδοσης Προσωποποιημένων Έξυπνων Καρτών Συνδρομητών, Λογισμικό Έκδοσης Προσωποποιημένων Έξυπνων Καρτών Συνδρομητών, Εικαστική Προσαρμογής Συστήματος (γραφιστική σχεδίαση και παραγωγή αυτοκόλλητων για τα ποδήλατα και τους σταθμούς), Υπηρεσίες Λειτουργίας Συστήματος διάρκειας 1 έτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση