Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Το μεταφορικό ισοδύναμο για καύσιμα απευθείας στους κατοίκους και των Β. Σποράδων
Χρ. Τριαντόπουλος: Το μεταφορικό ισοδύναμο για καύσιμα απευθείας στους κατοίκους και των Β. Σποράδων

Χρ. Τριαντόπουλος: Το μεταφορικό ισοδύναμο για καύσιμα απευθείας στους κατοίκους και των Β. Σποράδων

Στο πλαίσιο του πρόσφατου φορολογικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, το μεταφορικό ισοδύναμο των καυσίμων αλλάζει από τον Αύγουστο και ισχύει το νέο πιλοτικό καθεστώς, το οποίο προβλέπει την άμεση καταβολή του ισοδύναμου στους μόνιμους κατοίκους και τις των επιλέξιμων νησιών. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου, η καταβολή γινόταν μέσω των πρατηρίων καυσίμων.

«Η νέα μέθοδος προβλέπεται στο άρθρο 112 του τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στις 29 Ιουλίου στη Βουλή και έχει ως σκοπό την αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων με την άμεση καταβολή του Αντισταθμίσματος ησιωτικού Κόστους (ΑΗΚΟ) κατευθείαν στους κατοίκους και στις των 34 επιλέξιμων νησιών, στα οποία ανήκουν και τα νησιά των Βόρειων Σποράδων.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία καταβολής θα είναι αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τις », αναφέρει σχετικά ο γενικός ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, .

«Το προηγούμενο καθεστώς, με την έμμεση καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου των καυσίμων μέσω των πρατηρίων καυσίμων, κρίθηκε χρονοβόρο και αναποτελεσματικό. Ως εκ τούτου, αποδεσμεύονται οι πρατηριούχοι από τη διαδικασία, η οποία απλουστεύεται», επισημαίνει ο κ. Τριαντόπουλος, καταλήγοντας: «Το άρθρο 112 παρέχει, επίσης, νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης αναφορικά με την υλοποίηση του μέτρου και την επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του και σε άλλα νησιά της χς μας. Θερμές ευχαριστίες για τη με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και δη τον υπουργό και τους αρμόδιους συναδέλφους γενικούς γραμματείς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση