Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη ύψους 2 εκατ. ευρώ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων κατά την πανδημία
Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη ύψους 2 εκατ. ευρώ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων κατά την πανδημία

Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη ύψους 2 εκατ. ευρώ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων κατά την πανδημία

Στο πλαίσιο της στενής ς μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου αυτιλίας και ησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στην ακτοπλοΐα και για τη στήριξη της νησιωτικότητας, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα εξής: «Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωναϊού στην ακτοπλοΐα και για τη στήριξη της νησιωτικότητας διαμορφώθηκε ένα ειδικό καθεστώς στήριξης για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της ς μας. Πρόκειται για ένα καθεστώς αξιος πόρων, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για τη διαμόρφωση των συνθηκών πραγματος δρομολογίων και διασύνδεσης των νησιών μας, αντιμετωπίζοντας τις αρνητικές συνέπειες που προέκυψαν κατά την πανδημία του κορωναϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό ήταν και το μερίδιο των πόρων που διατέθηκε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Βορείων Σποράδων, με τη συχνότητα των δρομολογίων -λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά και τους περιορισμούς- να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ς και της ς των νησιών της .

Ειδικότερα, η στήριξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων κατά την πανδημία ανέρχεται κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, μέχρι και το τέλος του 2020.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα απολογιστικά στοιχεία της ενίσχυσης της ακτοπλοΐας για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων, από την αρχή της πανδημίας και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν διατεθεί 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μη διαταραχθεί η επαρκής τροφοδοσία και σύνδεση των νησιωτών με την έδρα του νόμου, αλλά και άλλες περιοχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η στενή των δύο Υπουργείων συνεχίζεται, ώστε να διασφαλιστεί, καθ' όλη την περίοδο της πανδημίας, η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών μας, η λειτουργία των οικονομιών τους και η κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση