Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη ύψους 2 εκατ. ευρώ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων κατά την πανδημία
Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη ύψους 2 εκατ. ευρώ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων κατά την πανδημία

Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη ύψους 2 εκατ. ευρώ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων κατά την πανδημία

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας -19 στην και για τη στήριξη της νησιωτικότητας, ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα εξής: «Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωναϊού στην και για τη στήριξη της νησιωτικότητας διαμορφώθηκε ένα ειδικό καθεστώς στήριξης για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της πατρίδας μας. Πρόκειται για ένα καθεστώς αξιοποίησης πόρων, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για τη διαμόρφωση των συνθηκών πραγματοποίησης δρομολογίων και διασύνδεσης των νησιών μας, αντιμετωπίζοντας τις αρνητικές συνέπειες που προέκυψαν κατά την πανδημία του κορωναϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό ήταν και το μερίδιο των πόρων που διατέθηκε για την των νησιών των Βορείων Σποράδων, με τη συχνότητα των δρομολογίων -λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά και τους περιορισμούς- να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας των νησιών της .

Ειδικότερα, η στήριξη για την των Βορείων Σποράδων κατά την πανδημία ανέρχεται κοντά στα 2 εκατ. , μέχρι και το τέλος του 2020.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα απολογιστικά στοιχεία της ενίσχυσης της ακτοπλοΐας για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων, από την αρχή της πανδημίας και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν διατεθεί 2 εκατ. , προκειμένου να μη διαταραχθεί η επαρκής τροφοδοσία και σύνδεση των νησιωτών με την έδρα του νόμου, αλλά και άλλες περιοχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η στενή των δύο Υπουργείων συνεχίζεται, ώστε να διασφαλιστεί, καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών μας, η λειτουργία των οικονομιών τους και η κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση