Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Πλωτό ασθενοφόρο για τις Β. Σποράδες μέχρι τέλος του έτους
Χρ. Τριαντόπουλος: Πλωτό ασθενοφόρο για τις Β. Σποράδες μέχρι τέλος του έτους

Χρ. Τριαντόπουλος: Πλωτό ασθενοφόρο για τις Β. Σποράδες μέχρι τέλος του έτους

Με αφορμή τη Συνεδρίαση του Επιτροπής Συντονισμού και Ανάπτυξης Λιμένων, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών  , επισκέφθηκε την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε σχετικά: «Σήμερα επισκέφθηκα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχαμε την ευκαιρία, με τους συναδέλφους γενικούς γραμματείς Χριστιάνα Καλογήρου και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, να “γνωρίσουμε” από κοντά το πρώτο -από τα έξι- πλωτό ασθενοφόρο που παρέλαβε το Σώμα. Πρόκειται για ένα πρότυπο σκάφος, το οποίο κατασκευάστηκε στην και στον σχεδιασμό του οποίου συμμετείχαν τα αρμόδια στελέχη που μας ξενάγησαν  στους χώρους του πλωτού ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες του πλωτού ασθενοφόρου, καθώς και στη σημασία που θα έχει στην εξυπηρέτηση των Βόρειων Σποράδων: «Είναι ένα σκάφος που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια και την προβλεπόμενη υποστήριξη -στο πλαίσιο της σύμπραξης με το - μέχρι και τρεις ασθενείς, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος και για τους οικείους των ασθενών. Είναι ένα σκάφος που -καθώς συνεχίζεται η παραγωγή- εκτιμάται ότι θα βρίσκεται μέχρι τέλους του έτους και στις , μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής κατά περισσότερο από ένα έτος έναντι της αρχικής εκτίμησης. Και, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, τόσο σε όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας όσο και σε όρους κοινωνικής ς, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών της ς. Θερμότατες ευχαριστίες στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και σε όλους τους συντελεστές. Και συνεχίζουμε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση