Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Πλωτό ασθενοφόρο για τις Β. Σποράδες μέχρι τέλος του έτους
Χρ. Τριαντόπουλος: Πλωτό ασθενοφόρο για τις Β. Σποράδες μέχρι τέλος του έτους

Χρ. Τριαντόπουλος: Πλωτό ασθενοφόρο για τις Β. Σποράδες μέχρι τέλος του έτους

Με αφορμή τη Συνεδρίαση του Επιτροπής Συντονισμού και Ανάπτυξης Λιμένων, ο γενικός Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε σχετικά: «Σήμερα επισκέφθηκα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχαμε την ευκαιρία, με τους συναδέλφους γενικούς γραμματείς Χριστιάνα Καλογήρου και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, να “γνωρίσουμε” από κοντά το πρώτο -από τα έξι- πλωτό ασθενοφόρο που παρέλαβε το Σώμα. Πρόκειται για ένα πρότυπο σκάφος, το οποίο κατασκευάστηκε στην και στον σχεδιασμό του οποίου συμμετείχαν τα αρμόδια στελέχη που μας ξενάγησαν  στους χώρους του πλωτού ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες του πλωτού ασθενοφόρου, καθώς και στη σημασία που θα έχει στην εξυπηρέτηση των Βόρειων Σποράδων: «Είναι ένα που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια και την προβλεπόμενη υποστήριξη -στο πλαίσιο της σύμπραξης με το ΕΚΑΒ- μέχρι και τρεις ασθενείς, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος και για τους οικείους των ασθενών. Είναι ένα που -καθώς συνεχίζεται η παραγωγή- εκτιμάται ότι θα βρίσκεται μέχρι τέλους του έτους και στις Βόρειες Σποράδες, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής κατά περισσότερο από ένα έτος έναντι της αρχικής εκτίμησης. Και, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, τόσο σε όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας όσο και σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών της Μαγνησίας. Θερμότατες ευχαριστίες στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και σε όλους τους συντελεστές. Και συνεχίζουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση