Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Οι Βόρειες Σποράδες στο σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα
Χρ. Τριαντόπουλος: Οι Βόρειες Σποράδες στο σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Οι Βόρειες Σποράδες στο σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα

Η κυβέρνηση νκοίνωσε χθες, Παρασκευή, το υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα, προκειμένου η χώρα να τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Το περιλαμβάνει της ενιαίας υγειονομικής κάλυψης των νησιών της χώρας και αφορά σε δράσεις αναφορικά με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα μέτρα ατομικής προστασίας, τη διασύνδεση με νοσοκομεία COVD-19, την πρόσβαση σε τεστ για τον ιό και την ενίσχυση του συστήματος διακομιδών.

Ο  , Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση των Βορείων Σποράδων και των δομών υγείας τους.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:«Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, το σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα, στο πλαίσιο και της τουριστικής περιόδου. Σε ένα σχέδιο στο οποίο, όπως είχαμε αναφέρει και στους φίλους των νησιών μας, περιλαμβάνονται και οι και οι δομές υγείας που μέρα με την μέρα ενδυναμώνονται από τους αρμόδιους, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο σχεδιασμό εντάσσεται και η συγκρότηση κινητής ομάδας και η εγκατάσταση μικρού αναλυτή στη Σκιάθο (Point of Care – PRC Testing), η οποία θα εξυπηρετήσει πραγματικές ιατρικές ανάγκες σε οξέα περιστατικά με συμπτώματα λοίμωξης -19 και θα συνεισφέρει στη διαμόρφωση αισθήματος ς τόσο των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των επισκεπτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η προσπάθεια συνεχίζεται με τη συν και σύμπραξη όλων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση